XLI. Négy Város Labdarúgó Tornán II. helyezést értünk el.

2020. július 29. 14:54:45  nyomtatási kép

Csapatunk immár 41. Alkalommal megrendezésre kerülő 4 városok tornája elnevezésű labdarúgó kupán vett részt. Az elődöntőt a Zala megyei 1. Osztályú Lenti TE csapatával játszottuk.

kép: Celldömölk VSE facebook oldala

Körmendi FC - Lenti TE 2:1

A mérkőzést nagyon szervezetten és offenzíven kezdtük, amellyel rendre az ellenfél kapuja elé kerültünk. A kapu előtt azonban rossz döntéseket hoztunk, így a számos helyzetet nem tudtuk gólra váltani. Míg nem az első játékrész közepén Majtényi szemfülesen gyorsan elvégzett szabadrúgásából, kiugratta Péter Ábrist, akit a 16-oson belül csak szabálytalanul tudtak szerelni, és jogosan büntetőt ítélt a “sípkezelő munkatárs”. A büntetőt hanyag eleganciával, elemi erővel Sipos a kapuba vágta 1 gólos vezetéshez juttatva a Körmendi csapatot. A vezetést nem sokáig élvezhettük, még talán a tinta sem száradt meg Boda játékvezető papírján, amire a mi gólunkat véste, már egy szögletből egyenlített is a Lenti csapata. A szünetig is a kapuja elé szorítottuk az ellenfelet, de gólt még mindig nem sikerült szerezni. A második félidőben hasonló játékkép mutatkozott, a pálya felbillent, folyamatos presszió alatt tartottuk az ellenfelet, de a gól valahogy nem akart összejönni. Egészen a 88. Percig amikor is Majtényi ismételten kiváló beadását Török a hálóba bólintotta amivel újra átvettük a vezetést. Az eredmény a meccs végéig nem változott. Ha nehezen is de abszolútan megérdemelt győzelmet arattunk.

Kurucz Ádám mérkőzést követően elmondta:

"Sok sérülés sújtotta, és sújtja a csapatott. De ennek ellenére is helyén volt a szívünk és megfelelő fegyelmezettséggel, és akarattal végül egy magabiztos győzelmet arattunk, ami egy cseppet sem volt kérdéses. Első tét meccsem volt vezetőedzőként. Köszönöm a csapatnak, hogy győzelemmel debütálhattam ezen a nemes kispadon."

A döntőt másnap a házigazda megyei rivális Celldömölk csapatával játszottuk.

Celldömölki VSE - Körmendi FC 1:0

A döntő mérkőzésre a kezdő csapatból 5 játékost voltunk kénytelenek nélkülözni sérülések miatt. Ehhez mérten taktikai formációt váltottunk. A mérkőzés első percében átvettük a mérkőzés irányítását, mely a Celli csapatnak, és a szép számban kilátogató szurkolónak is szokatlan volt az elmúlt évekhez képest. Szebbnél szebb támadásokat vezettünk, amely során, hol a torna legjobb kapusának választott Oszvald, hol a kapufa, hol egy utolsó becsúszó láb mentette meg a hazai csapatot az akár több gólos hátránytól. A mérkőzés furcsa fordulatot vett amikor sűrű esőfelhők jelentek meg az égen, melyből az ilyenkor szokásos csapadék kezdett hullani Kondor játékvezető furcsa szabály értelmezése, és vélhetően frizurája megóvása érdekében a 38. Percben úgy döntött, hogy az eső miatt lefújja az első félidőt. Majd közölte, hogy a fennmaradó játékidőt a mérkőzés végén adja hozzá mint extra ráadás. Ekkor még nem tudva, hogy éppen ezzel melyik csapatnak kedvez, vagy sújtja azt. A második félidőre elállt az eső Kondor sípkezelő is megnyugodott és kezdetét vehette az utolsó 45 azaz 50 perc?. A Celli csapatnak nem ízlett a fegyelmezett és olykor szemet gyönyörködtető játékunk ezért formációt váltottak. Ám ez cseppet sem szegte a kedvünk. Mentünk tovább és ami az elmúlt években nem volt tapasztalható a hazai csapatot a saját kapuja elé szegeztük. A hazai csapat erre válaszul a matuzsálemi korba lévő és az “ örök legjobb hazai játékos” cím birtokosa (akkor is ha más város rendezi) Szuh előre íveléseire alapozott , amelyet a Körmendi védelem rendre hatástalanított. A második félidőben előbb Sály lövésénél a kapufa mentette meg a Celli csapatot, majd Sipos lőtt az üresen lévő kapura, amit a gólvonalon álló védő hatástalanított. A folyamatosan záporozó lövéseket Oszvald mind mind hárította. Aztán jött Kondor sípkezelő különszáma a rendes játékidő letelt. És ahogy ilyenkor lenni szokott nem csak a rendőr a foci is büntet. A 96. Percben egy Celli előre íveléssel meglódult a csatár majd a Körmendi hálóba lőtt ezzel eldöntve a meccset. Kondor kompenzálva szakmai brillírozását még 2 percet hosszabbított ami során még 3 helyzetet alakítottunk ki de egalizálni az eredményt már nem tudtuk. Az óriási mezőnyfölény, és tudásbeli fölényünk, valamint a tucatnyi helyzet ellenére vereséget szenvedtünk. Ezt a kupát nem Celldömölk nyert meg, hanem mi veszítettük el.