Folyamatos terhelések mellett edzőmérkőzéseken vesznek részt labdarúgóink

2020. július 09. 14:37:20  nyomtatási kép

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE- Körmendi FC: 3-4

Bő egy hónap múlva lesz majd az első őszi forduló a Vas Megyei Labdarúgó Bajnokság I. Osztályában. A Körmendi FC gárdája már javában készül erre. Csütörtökön Vasváron játszottak edzőmeccset,  ahol végig uralták a mérkőzést: az első félidőben 3-0-ra vezettek, majd a második etapban már a fiatalok játszottak, a végeredmény: Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE- Körmendi FC: 3-4. A körmendi gólokból hármat Sipos Bálint, egyet pedig Németh Márk rúgott. A gárda legközelebb szombaton a Gyenesdiás ellen lép pályára a Balaton partján.

Gyenesdiás Kinizsi SK- Körmendi FC 5:2

 

A Körmendi FC csapata felkészülési mérkőzésre a Balaton parti Gyenesdiás csapatához látogatott. Vendéglátónk a Zala Megyei I. osztályban szerepel. A félbeszakított bajnokságban az előkelő 3. helyen voltak, 2 pont lemaradással, úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak, nagy reményeket fűztek a bajnoki cím megszerzése felé. Ez már előre megmutatta, hogy az amúgy is erősebb Zala Megyei I. osztály éllovasa áll majd velünk szemben.

A mérkőzést jól kezdtünk és 20 perc elteltével már 2 gólos előnyre tettünk szert, kettő gyönyörű kontra támadás során. A hazai csapat megrázta magát, és a nagyon magasan kvalifikált középpályás sorának köszönhetően még az esőfélidőben megfordította a mérkőzést. 3:2-vel vonulhattak a csapatok a pihenőre. Pihenőre szükség is volt, mivel a pálya technikai problémái miatt szinte egy aszfalt keménységű játéktéren játszottak a csapatok, valamint a + 30 fokos hőség sem kedvezett a játékosoknak. A második félidőre a pálya és a feszített felkészülési időszak miatt több kényszerű cserét is eszközölni kellett. A hazai csapat folytatta a remek, néhol osztályt meghazudtoló támadó játékát, amit próbáltunk becsülettel, hősiesen, sok sérülés ellenére is hatástalanítani. A meccs végeredménye 5:2 lett a hazai csapat javára, nem érdemtelenül. A mérkőzés abszolút tanulságos volt, hogy van hova fejlődni. Teljeskörű tükröt nem mutat, hiszen rengeteg hiányzóval érkeztünk a mérkőzésre, valamint a keretben lévő zöme is küzdött apróbb sérülésekkel.

Úgy gondolom, hogy a mérkőzés egészét tekintve nincs okunk szégyenkezésre. Látható, hogy van hova fellépni. Még úgy is, hogy ez a csapat semmi extrát nem csinált. Csupán pontosan passzolt, szinte hiba nélkül, és rengeteget futottak labda nélkül. Mindig a pozitív dolgokat kell kiemelni. Jelen esetben a küzdést, és, hogy nem omlottunk össze, zárta szavait Kurucz Ádám vezetőedző.

Jövő héten szerdán visszavágó a Gyenesdiási csapat látogat el hozzánk, majd szombaton Teskándi csapatot fogadjuk 18 órai kezdettel!

 SI