Tornagyőzelem a XLII. Négy Város Tornán

2021-07-30 11:22:24


Negyvenkettedik alkalommal rendezték meg a Négy Város Tornáját. A kétnapos felkészülési labdarúgótornát a házigazda Körmendi FC nyerte meg.

FC Barcs, Celldömölki VSE, Lenti TE, Körmendi FC csapatai sorakoznak a megnyitó alkalmából

Barcs, Celldömölk, Lenti és Körmend 1979-ben kaptak városi rangot, amelyről azóta minden évben egy labdarúgótornával emlékeznek meg. Az idei már a 42. torna volt a sorban, amelyet Körmenden rendeztek meg. Az első játéknapon a Lenti TE (megyei I.) a Celldömölk VSE (megyei I.) csapatával találkozott, a házigazda Körmendi FC (megyei I.) pedig a Barcs (megyei III.) ellen küzdött a döntőbe jutásért. A celldömölkiek könnyedén túlléptek a Lenti együttesén (6-1), a másik ágon küzdelmes mecscsen nyert a Körmend (4-2). A harmadik helyért vívott mérkőzésen a Lenti fölényes győzelmet aratott a Barcs ellen (4-2).

 

A tornán résztvevő csapatokat és a városvezetőket Bebes István polgármester köszöntötte. Mint mondotta óriási megtiszteltetés számára, hogy ismét a városban rendezik meg a tornát. Kitért arra, hogy a nagy hagyománnyal rendelkező torna egyedi az egész országban, fontosnak ítélte, hogy az ilyen rendezvényekkel a közösséget lehet erősíteni, fontos az együvé tartozás. A városok közt olyan kapcsolat alakult ki, ami példaértékű. Bízik abban, hogy a 45. illetve az 50.is megtarthatják, közösen együtt ünnepelhetnek.

A döntőben a bajnokságban is nagy rivális Körmendi FC és Celldömölk VSE csapott öszsze. A találkozó nagy részében a Celldömölk játszott mezőnyfölényben, az elmúlt szezonhoz képest jelentősen átalakult körmendi együttes védekezésre rendezkedett be. Végül gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás. Következtek a 11- esek, itt a hazaiak teljesítetek jobban, 4-2-re nyertek – begyűjtötték a vándorserleget. A torna legjobb kapusa a Balogh Ádám (Körmendi FC) lett, a legjobb játékosnak Keszei Rolandot (Celldömölk VSE) választották. A legjobb hazai játékosnak járó díjat a 16 éves Németh Bálintnak ítélték, míg a gólkirály a barcsi Tompa István lett.

 

Körmendi FC tornagyőzelmet zsebelt be a XLII. Négy Város Tornán
 

– Büszkék lehetünk az eredményre, hiszen egy nagy tradíciókkal bíró tornán végeztünk az első helyen – mondta Kurucz Ádám, a tornagyőztes Körmendi FC vezetőedzője. – Nem mellesleg nekem ez az első díjam felnőtt edzőként, a Körmendi FC-nél. Taktikusan és fegyelmezetten játszottak a srácok, szinte minden utasítást betartva. Látszott rajtuk, hogy éhesek a sikerre. A csapat jelentősen átalakult, majdnem egy tucat játékos távozott a nyár folyamán, de pótlásukat – úgy gondolom – sikerült megoldanunk. A legnagyobb örömet viszont számomra egyértelműen az a négy-öt fiatal okozta, akik 16- 17 évesen mutatkoztak be a csapatban, és nem vallottak szégyent. Ez egyértelműen kijelöli azt az utat, amely a fiataloké – fontos, hogy beépítsük őket a felnőttcsapatba. Mindent meg fogunk tenni, hogy a következő szezonunk is sikeres legyen!

Jövőre, a 43. Négy Város Tornáját Lenti rendezi.

 


forrás: https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/a-hazigazda-nyerte-a-felkeszulesi-a-negy-varos-tornajat-5157641/