Bajnoki rajt előtt...

2021-02-04 09:40:42


Bajnoki rajt előtt...

2021. február 04. 09:29:15  nyomtatási kép

Ahogy jelenleg az egész életünket a korona vírus határozza meg, úgy a megyei foci világát is nagyban befolyásolja a kialakult helyzet. De megpróbálunk az egyesület identitásának megfelelően a lehető legjobb döntéseket hozni, a minél jobb helyezés elérése érdekében.

Az egyesülettől több játékos is távozott, Szukics Máté felfüggesztette az aktív játékát, Nyári Olivér a rivális Szentgotthárd csapatához igazolt, Kökény Dorián magasabb osztályban próbáltatja meg magát, Horváth Patrik már szezon közben abba hagyta az aktív játékot, személyes okokra hivatkozva, a szünetben pedig a rivális Egyházasrádóc csapatához igazolt, Papp Zoltán súlyos sérülés miatt kényszerült abba hagyni a játékot, de továbbra is a csapat közelében marad, és szakmailag segíti az egyesületet.

A kialakult helyzetre tekintettel, a meggyőződésemhez hűen először helyi, vagy környékbeli játékosok kerültek megkeresésre, de sajnos e tekintetben zátonyra futottam, különböző indokokra hivatkozva. A helyzet figyelembe véve, úgy gondolom mégis sikerült a legjobb igazolásokat eszközölni, amelyek erősítést jelentenek a jövőt illetően.

A csapathoz érkezett Tóth Milán 29 éves, középső középpályás, aki korábban a rivális Király SE-ben, legutóbb pedig az osztrák SC Nikitsch-ben futballozott. Kreatív, gyors, rutinos játékos, aki játékstílusát tekintve hiánypótló lehet a csapat számára. Csatlakozott még a csapathoz Czeglédi Richárd 28 éves szélső középpályás a szintén osztrák SV Lutzmannsburg csapatától. Richárd lendületes, gyors, és technikás játékos, rutinját kihasználva, nagy segítségére lehet a csapat támadójátékának. Egy vérbeli támadó is sikerült igazolni Sipos Gergő személyében, a neve ismerősen lehet a futsal rajongóknak, ugyanis Gergő az első osztályú, és jelenleg a magyar első osztályt vezető Haladás VSE Futsal csapat támadója. Gergő a profi futsal játék mellett, a nagypályás labdarúgást Körmenden folytatja. Talán nem túlzás állítani, hogy két Sipossal felállva retteghetnek a védők. Új igazolásnak tekinthető, bár a tavalyi félszezonban már bemutatkozott Németh Balázs, aki a csapatban focizó Németh Márk bátyja. Balázs szintén szélső középpályás poszton játszik, és nagy segítségére lehet a csapatnak. Varga Levente személyében az U19 csapattól felkerül egy fiatal középsővédő, aki nagy ígérete a körmendi labdarúgásnak, minden képessége megvan, hogy hosszútávra megoldja a középsővédő posztot a csapatban.

   

       Tóth Milán             Czeglédi Richárd       Sipos Gergő

         

           Varga Levente       Németh Balázs 


A kialakult helyzet nem várt dolgokat eredményezett a megyei első osztályú bajnokságban. Első sorban az extrém mennyiségű mérkőzésszám, ami nagy megpróbáltatások elé állítja a csapatokat. Nem egészen 4 hónap alatt 20 mérkőzés kerül lebonyolításra. Lesz olyan hónap, amely során 7 mérkőzést is játszik a csapat. Ez óriási megpróbáltatás. Ennek érdekében a felkészülésben Péter Zsolt segítette a csapatot, aki profi hozzáállással, és profi gyakorlatokkal segítette a játékosok felkészítését, a minél jobb fizikai állapot elérése érdekében. A játékosok fogékonyak voltak a munkára és heti 4-5 alkalommal, extrém nehéz futó, és funkcionális tréningen vettek részt. Úgy gondolom a hosszú szezont figyelembe véve, kifizetődő lesz, az alapos, és rendhagyó felkészülés. Ezúton is köszönöm Péter Zsolt munkáját, elhivatottságát az egyesület felé.

A többi csapatot tekintve is megállapítható, hogy a korona vírus formálja a fociéletet. Ugyanis becslések szerint csak vas megyébe 80-100 labdarúgó tért vissza Ausztriából. Ez fura helyzetet generál. Egyértelműen megállapítható, hogy szinte kivétel nélkül minden csapat erősített a tél folyamán. A célok viszont továbbra sem változtak. Mint a vezetőség, úgy az én alapvető minimális célkitűzésem az ötbe kerülés. Amihez minden esélyünk megvan. A srácok nagyon kemény munkát végeztek, és én abban hiszek, hogy a munka meghozza a gyümölcsét. Hiszem, hogy ezt a pályán is megtapasztalhatják a szurkolók is.

Tavaszi sorsolás elérhető a linkre kattintva