Nehéz mérkőzés, nagy győzelem!

2020-09-01 14:58:58


Körmendi FC-Király SE 2-0 (0-0). Körmend, Papp István Labdarúgó Centrum, 170 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Mónos. 


Körmend: Szukics - Nyári O. (Simon K., a 67. p.), Buti, Tompa, Majtényi, Horváth P. (Sály a 38. p.), Sipos, Kökény (Horváth N. a 90. p.), Péter Á., Takács Á., Papp Z. Edző: Kurucz Ádám. 


Király SE: Tóth Á. - Takács M., Kiss K., Subicz, Devecseri - Kovács B. (Kalmár G. 73. p.), Kovács Zs. - Nyári Gy. (Kudron, 52. p.), Halmosi, Fülöp I. (Kiss Á., 64. p.) - Reseterits. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Sály P. a 86. és Horváth N. a 92. percben


Mindkét együttes óvatosan kezdett, ahogy lenni szokott az első szöglet variáció után helyzetünk adódott de mint mindig nem sikerült gólra váltani. Az első játékrész komolyabb helyzet nélkül 0:0 állást hozott. De ha az eredmény nem is tükrözte, óriási taktikai és fizikai csata alakult ki a pályán.

A második játékrészben egy frissebb, offenzívabb Körmendet láthatott a közönség, akik szép számban kilátogattak. Egy-két alkalommal mind két kapu veszélyben forgott de gólt úgy látszott egyik csapat sem szerez a mérkőzésen. A 70. perc tájékán előbb Sály lőtt kapufát a kapussal szemben állva 11 méterről, majd rá egy percre a Vendégek támadója, senkitől sem zavartatva lőhetett szintén 11 méterről de kaput nem talált a lövése. A 87. Percben egy tökéletes támadás végén Sipos a 11 pont magaságában nem kapura lőtt amire mindenki számított, hanem Sály elé tálalt aki a kapus mellett a hálóba lőtte a labdát megszerezve ezzel a vezetést.1:0. Sipos önzetlenségét és Sály higgadtságát kell dícsérni. a 92. Percben sérülés miatt csak taktikai cserének beálló Ifjú Horváth Norbert a partvonalról befutva egyből labdát szerzett, majd a kapuig robogott és a kapus mellett okosan lőtt gólt, beállítva ezzel a 2:0-as végeredményt.

A mérkőzést követően Kurucz Ádám edző értékelte a látottakat:

Ma az a csapat győzőtt aki jobban akart, jobban hitt, és több szíve volt! Óriási gratuláció mindenkinek! Régen láttam ekkora küzdést! És az irányításom alatt ennyire elszántan talán nem is játszottunk.  
Az egész csapatot kiemelném, szó nélkül mindenki tette a dolgát és ami óriási előrelépés nem kaptunk gólt ami az egész csapat érdeme, mert határozott, és fegyelmezett csapatvédekezés volt.

SI