Vezetőedzői vélemény a felkészülésről, csapatról a következő szezonról

2020-08-10 08:55:40


Vezetőedzői vélemény a csapatról, felkészülésről a következő szezonról 

Óriási megtiszteltetés egy  ilyen nagy múltú csapat vezetőedzőjének lenni. Főleg úgy, hogy ez az első vezetőedzői állásom, és rögtön ott kapok lehetőséget, amire gyerekkoromban vágytam. Óriási felelősség, és teher is egyben egy megyei szinten ekkora csapat vezetőedzőjének lenni. De szeretem a kihívásokat és óriási elkötelezettség és lojalitás van az egyesület felé részemről. 

A koronavírus okozta nehézségek elérték a Körmendi FC egyesületét is, de ennek ellenére Körmend Város Önkormányzata továbbra is támaszt adva és kezünket fogva segíti a labdarúgást a városban. És a nehéz helyzet ellenére sem olyan borús a helyzet, mint számos más városban. Nagyon nagy köszönettel tartozunk ezért a városnak!


Morálisan egy összetört, és széthullott csapatot kaptam, aminek kicsit részese is voltam, mint játékos a tavalyi szezonban. Első cél volt a morális újjáépítés, amivel az itt lévő játékosok megtartására törekedtünk. Sajnos ennek ellenére is voltak távozók, Takács Máté Szlovéniába míg Czimber Márton Ausztriában, Farkas Milán pedig szülővárosában Mádon folytatja pályafutását. Ezen három meghatározó játékos mellett a rendkívül sikeres U19-es csapatból egy seregnyi játékos távozott a közeli alacsonyabb osztályú csapatokhoz, így a tehetségesebb fiatal játékosok beépítése a jelenlegi fociszemlélet miatt kudarcba fulladt. Ezen tények tükrében, érkeztek új játékosok. Balogh Ádám és Szukics Máté személyében két visszatérő hálóőr érkezett. Mindkét játékos tagja volt a legutóbb bajnokságot nyerő körmendi csapatnak. Horváth Norbert a szombathelyi Lurkó FC csapatától érkezett, ő egy 16 éves ifjú támadó, aki rendkívül tehetséges és agilis. Nyári Olivér Szlovéniából érkezett, aki Sipos mellett keserítheti meg az ellenfél védelmét. Nagy visszatérő Horváth Patrik aki sajnos sérülésekkel küzd, de ha rendbe jön, akkor bizonyította már Körmenden, hogy mennyire gól érzékeny támadó. Visszatérők között található Sály Péter aki az ausztriai kalandot követően tér vissza. Simon Kornél szintén Ausztriából igazolt Körmendre. Új igazolásnak mondható Péter Ábris is, akik a profi pályafutást feladva az edzői munka mellett teljes egészében a Körmendi csapatra koncentrál a jövőben.  

Egy nagyon-nagyon fiatal csapat került kialakításra, ami átlagéletkort tekintve alig haladja meg a 20 évet. Rendkívül agilisak, elszántak, és sikeréhesek a fiatalok, velem együtt. A többi csapathoz képest 4 héttel előbb kezdtük a felkészülést. Ami főleg erőnléti elemeket tartalmazott, összesen 9 hetet készültünk a bajnokság rajtjáig. A felkészülési időszakban 11 edzőmeccset játszottunk. Ezeken hol jobb, hol rosszabb eredményeket értünk el, keresve a csapat szerkezetét.

 

         Horváth Patrik             Simon Kornél                   Horváth Norbert                  

   Szukics Máté                 Nyári Olivér                    Sály Péter                 


       Balogh Ádám                 Péter Ábrahám

Az igazolások között régi ismerősökkel is találkozhatunk

Célom egyértelműen egy igazi csapat kialakítása. Ami jó úton halad, nagyon egymásra találtak a srácok, nagyon összetartó társaság van kialakulóban. Ami rég nem volt tapasztalható Körmenden. Emellett olyan játékosokat kerestem és olyan játékosokra van szükségem, akik maradéktalanul végrehajtják amit kérek, és a szívüket kiteszik a pályára a két legfontosabb dologért a Körmendi FC-ért és a szurkolókért. Azt hiszem, ez mind meg van bennük. Hiszem, hogy az eredmények is jönni fognak, mindemellett egy látványos, szívvel, lélekkel játszó csapatot láthatnak a szurkolók. 

Elvárásként a vezetőség az ötbe kerülést határozta meg, amiben maradéktalanul hiszek én is.  A szurkolást és biztatást jó eredményekkel fogják meghálálni a srácok ezt garantálom! Hajrá Körmend. 

A csapat új mottója a híres kosárlabda szurkolásból átvett MINDENKI KÖRMENDI ... rigmus lett, hisz aki felhúzza a piros-feketét annak csak a győzelem lehet a fontos!


SI