Kurucz Ádám veszi át az első csapat irányítását

2020-03-26 08:25:23


Kurucz Ádám az U-19-es kispad mellett, ideiglenes vezetőedzőként vállalt feladatot a Körmendi Football Clubnál.

Kurucz Ádám -  megbízott vezetőedző

Mit gondolsz a jelenlegi helyzetről, ideiglenes kinevezésedről? Általánosságban a csapatról?

Úgy gondolom, óriási megtiszteltetés, és felelősség a Körmendi Football Club vezetőedzőjének lenni, még ha ideiglenes is, és akkor is, ha a jelenlegi helyzetben a bajnokság felfüggesztés alatt áll. A csapat jelenlegi helyezése nem elfogadható, de főként morális problémákkal küzd a csapat. A szurkolók által megfogalmazott kritikák ennek fényében teljesen jogosak. A Vezetőségnek köszönöm a bizalmat minden igyekezetemmel azon leszek, azon dolgozom, hogy megháláljam tősgyökeres körmendiként és volt játékosként a belém vetett bizalmat. Az elnökség és Elnök úr is biztosított arról, hogy a biztosítva lesznek a feltételek, ahogyan eddigi évek során mindig is biztosítva voltak, az ő szava nekem garancia.

A szurkolók bizalma visszaszerezhető?

Véleményem szerint most rajtunk, a CSAPAT előtt a sor, hogy bebizonyítsuk, hogy mire vagyunk képesek, és visszaemeljük a Körmendi FC csapatát arra a pozícióra ahova igazából való. Erre 11 mérkőzés áll rendelkezésünkre, és biztos vagyok benne, hogy ahogyan én is, a játékosok is mindent meg fognak tenni ennek érdekében.

Amennyiben folytatódna a bajnokság, lejátszásra kerülne az összes mérkőzés, akkor hányadik helyezéssel lennél elégedett a végelszámolásnál?

 A csapat jelenleg a 10. helyen áll, amely nem túl fényes. Véleményem szerint megfelelő munkával, és alázattal, együttes összefogással a csapat reális célkitűzése 5-6 hely megszerzése lehet. A morális problémák megoldása érdekében, elsősorban szigorúbb, és sokkal fegyelmezettebb rendszer bevezetését tartom indokoltnak. Ebből a gödörből, kizárólag együtt, és összefogva tud ki jönni a csapat, és ehhez összefogásra, és fegyelemre van szükség. Ezen elvárásaimat a csapat felé közöltem is, amelyet mindenki tudomásul vett. Tudják ők is, hogy változásra van szükség, ami a hozzáállásukat, és a Körmendi FC-hez való lojalitásukat illeti.

 

Hogyan készül a csapat, mit gondolsz a minőségi edzés lehetőségről?

Az gondolom, hogy a megyében az egyik legjobb infrastruktúrával rendelkező egyesület vagyunk, ezek a beruházások évről évre látványosabbá és korszerűbbé teszik a sportlétesítményt. Az edzések ezáltal és a folyamatosan bővülő és meglévő sporteszközök, felszerelések birtokában hatékonyak tudnak lenni. De mivel a bajnokság jelenleg felfüggesztés alatt áll, a rendkívüli helyzetre való tekintettel, a csapat játékosai otthoni, egyéni edzésterveket kaptak, és ez alapján készülnek.

Hogy érzed a csapatban megvan a bizonyítási vágy?

A csapat kapott egy óriási pofont, amelytől a földre került, de nem ütöttek még ki minket, felálluk és megyünk tovább. A csapat és én is készen állunk arra, hogy bizonyítsunk a szurkolóinknak.

Ha idézned kellene egy klasszikust kitől és mi lenne az?

" Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy..." Andrew Matthew


SI

 2020.03.26.