Jövőre a dobogó megszerzése lehet a cél a fiatal játékosokból álló keretnek

2021. június 07. 10:40:55  nyomtatási kép

Negyedik helyen zárta a hosszúra nyúlt szezont a Körmendi Football Club

 

Múlt hétvégén rendezték meg a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó, 34. fordulóját. Az már korábban eldőlt, hogy a bajnokságot a Sárvár csapata nyeri, őket fogadta a Körmendi FC gárdája. A hazaiak számára volt most nagyobb tétje a mérkőzésnek: a negyedik hely megszerzése, valamint a két csapat játékosai, Sipos és Csákvári között a gólkirály cím megszerzése. Végül a 2-1-es végeredménnyel, mindkettő sikerült.

Az utolsó mérkőzésen a fegyelmezett, és jó játéknak, valamint a jó fizikai állapotuknak köszönhetően sikerült hazai pályán legyőznie a fűrésznek a már bajnok Sárvár csapatát. A diadalmat még fényesebbé tette, hogy Sipos Bálint két gólt rúgva megszerezte a gólkirályicímet. - Számomra azért is volt fontos ez a mérkőzés, mert ennek megnyerésével tudtuk biztosítani a 4. helyezésünket. És úgy gondolom nagyon fontos, főleg egy ilyen fiatal csapat számára, hogy visszaigazolást kapjon. Még, ha ez nem is olyan fényes visszaigazolása a munkának, de már egy jel, hogy nem vagyunk messze az élmezőnytől- kezdte összefoglalóját Kurucz Ádám, vezetőedző.

  VAS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG IV. HELYEZETT CSAPATA


Kemény etap volt idén

- Az egész szezont tekintve egy nagyon hosszú, és kemény munkával teli időszakon vagyunk túl. Ez alatt rengeteg tapasztalatot szereztem én, is mint vezetőedző, és a csapat is.  A vezetőség bizalmat szavazott számomra, ami azt is jelenti, hogy bizalmat szavazott egy hosszútávú építkezésnek. Nagyon fiatal a csapat, és nyilván idő kell ahhoz, hogy a megfelelő csapatstruktúra kialakuljon. Úgy gondolom, hogy az utolsó hat mérkőzés kiváló visszajelzés volt ennek. 25 rúgott gól mellé 2 kapott gól társult, ami egészen imponáló mutató, és bizakodásra ad okot. Az évad során rengeteg játékos kapott lehetőséget, köztük több fiatal az utánpótlás bajnokságban kimagasló teljesítményt nyújtó reménység, akik megállták a helyüket a felnőttek közt is. Alapvető célomként tekintettem erre a szegmensre a szezon előtt. Hiszen ez lenne az alapvető célja az egyesületnek, helyi, tehetséges fiatalokat építsen be az első csapatba. Az elért helyezéssel, a szezon egészét tekintve elégedett vagyok. Bár a bajnokság erősségét, vagy eklektikusságát mutatja, hogy 17 győzelemmel, és egyetlen egy szerzett ponttal többel, utoljára ezüstérmet szereztünk. Most ez ennyire volt elég, de úgy gondolom, mindenki így én is azt mondhatom, hogy minden megtettünk, és megpróbáltuk minden meccsen kihozni magunkból a maximumot- hangsúlyozta a csapat edzője.

Együtt tartanák a csapatot

A gárda nem pihen sokat és a fiatal tréner már a következő szezont szervezi: 

- A jövőt tekintve egy minimális pihenő következik, sajnos a foci ilyen, és igazából három hét múlva már kezdjük a felkészülést a következő szezonra. A keret magját megkívánom tartani, és posztcentrikusan kívánok erősíteni a következő évadra. Óriási lépésekkel nem szeretnék haladni, a célok sorrendje változatlan marad, helyi fiatalok beépítése, tehetséggondozás, és utána a dobogó megszerzése. Ehhez még több munkára, és alázatra lesz szükség, de a srácok megérezték a siker ízét, ami mérgező jó értelemben, így még elszántabbak, és motiváltabbak a jövőt illetőleg. Reméljük a következő szezonban már a szurkolóink is megnézhetik a csapatot, mert ugyan szereztünk jó pár nagyarányú győzelmet, de sajnos kevés mérkőzésen lehettek jelen a járványhelyzet miatt. Ettől függetlenül köszönöm a kitartásukat, és a szurkolást, még ha amatőr fociról is van szó, de nekik, és róluk is szól a dolog. Végül és nem utolsó sorban pedig köszönettel tartozunk a körmendi önkormányzatnak, aki nélkül az egyesület nem működhetne, így ez a 4. hely, és a gólkirályi cím az övüké is, ez a városé- zárta gondolatait Kurucz Ádám.

 forrás: Körmendi Híradó