Kettős győzelem az ünnepi hétvégén (U-19)

2021. április 07. 13:20:55  nyomtatási kép

Körmendi FC - Vasvár VSE U19 4:2

Véges – Tompa –Krajczár - Németh –Varga M.– Sály – Horváth- Balogh-  Varga L., Dihen M.-Holecz

Cserék: Nagy L.,Tóth Z. Vininger, Tyahor N. , Tyahor P. , Németh Noel.

Gólszerzők: Németh B. (3)

Egy hét szünet után folytatódott a bajnokság. Volt több hiányzónk is, de minden esetben tartjuk magunkat a saját játékunkhoz, és a saját elképzeléseink szerint akarunk játszani. Ez azt jelenti, hogy egy látványos, labdabirtoklásra épülő támadófocit szeretnénk játszani, egy agresszív feltolt védekezéssel. Bár papíron esélyesebb volt a vendég együttes, ennek ellenére, nem feltartott kezekkel mentünk bele a találkozóba, mint ahogy eddig sem. Viszont mostanra sikerült nagyjából egy formát önteni a csapatra, gondolok itt támadásszövésekre, befejezésekre, nagy szavakkal fogalmazhatnák úgy, hogy sikerült felépíteni a saját játékunkat.

Ez a mérkőzésen jól látható volt, szép támadásokat vezettünk mind szélen, mind tengelyben, megvoltak az átlós helyezkedések és a megfelelő támogató játékok, így könnyedén el tudtunk érni az ellenfél kapuja elé. Külön öröm volt, hogy az edzésen gyakorolt támadásvezetési sémákat tökéletesen meg tudtuk valósítani a mérkőzésen. Védekezésben a mérkőzés elején, nagyon mélyen védekeztünk. Ezt korrigálva feljebb toltuk a védekezésünket így az ellenfélnek nem hagytunk esélyt, hogy ívelgessék előre a labdákat. Ebből a feltolt védekezésből jól működött a csapdánk is, ez külön öröm volt számomra, hiszen ezt csak 1 edzésen gyakoroltuk.

A mérkőzés vége felé nagyon kapkodós lett a játékunk, nem voltunk türelmesek egyáltalán. Ezt gyakorolnunk kell még, hogy felállt, betömörülő védelem ellen hogyan tudunk támadni. Az elmúlt mérkőzésekhez képest a védekezésünk viszont a találkozó végéig szervezett maradt. 

 

Németh Bálint mesterhármast szerzett a találkozón.

Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, ami kijárt már a srácoknak. Varga Levi játéka kiemelkedő volt, nagy stabilitást adott a csapatnak. Németh Bálint mesterhármasa pedig magáért beszél. Gratulálok neki, megérdemelte. 

 

Egyházasrádóc KSE - Körmendi FC U19  0:2

Tyahor N. – Tompa –Németh –Balogh – Sály – Balogh J.- Tyahor .P, - Vininger, - Dihen M.- Holecz- Varga

Cserék: Nagy L.,Krajczár

Gólszerzők: Tyahor P., Németh B.

Foghíjasan vágtunk neki ennek a találkoznak, a mérkőzésre pont 11 egészséges játékosom maradt, akit tudtam játszatni. Viszont ez nagyon jó lehetőség volt azoknak a játékosoknak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Nem kellett csalódnom. Bár felforgatott kerettel mentünk bele a mérkőzésbe így is a saját játékunkat akartuk ráerőltetni az ellenfélre.

Ugyanúgy egy mély blokkból indítva próbáltuk ellenfelünket a saját kapuja felé terelni, majd ebből labdát szerezve játszani. Az első gól mintapéldája volt ennek, bár többször ütemeket csúszott a védekezésünk, még így is egy-két esetben labdát tudtunk szerezni. Az ellenfelünk ívelésekkel próbált kompenzálni, Viszont az indítás elleni játékunk jól működött. Ennek az eredménye lett a kapott gól nélkül lejátszott mérkőzés. Mondhatni a védelem megoldotta a feladatát.

Támadásban kulcsszerepe volt a két védekező középpályásnak, mivel a 10-es pozíciót Sály Gábor látta el, aki eddig egy teljesen más szerepkörben játszott. Nekik kellett folyamatosan biztosítani a támogató játékot, nekik kellet szervezni a játékot, meghatározni a játék ütemét. Ezt hellyel, közzel jól megoldották, mindamellett, hogy a középpályás láncunk szervezettnek mondható volt.

Nagyon örültem a győzelemnek a nehézségeink ellenére. Bár a csapatunk magját nagyobb részben, 16-17 éves játékosok alkotják, ideje elhinnünk, hogy van keresnivalónk az U19-es bajnokságban.