Egy vereség, egy győzelem az ünnepi hétvégén

2021. április 06. 14:14:22  nyomtatási kép

Körmendi FC - Vasvár VSE 2:3 (0:3)

A Vasvár csapatát fogadtuk hazai pályán a dupla fordulós hétvége első meccsén. A két együttes között majdnem 10 hely különbség volt. Még mi az 5. helyen álltunk mérkőzés előtt, addig a Vasvár csapata nagy mélyrepülésben volt, és mindössze a 14. helyen várta a találkozót.

A mérkőzés előtt Bedi “sport”társ kerekedett heves vitába a hazaiak vezetőedzőjével Kurucz Ádámmal, akinek azt tette szóvá Bedi, hogy miért csak a mérkőzés előtt 5 perccel korábban mentek be az öltözőbe a játékosok. Kurucz Ádám egyértelműen jelezte a játékvezető felé, hogy ő nem tudott arról, hogy 8 perccel a kezdés előtt be kell vonulni az öltözőbe, illetve Bedi kijelentésével nem értette egyet, miszerint ő adott utasítást, hogy a játékosok hagyják figyelmen kívül Bedi jelzését. Kurucz vezetőedzőnek nem kifejezetten Bedi észrevételével volt problémája, hanem a hangsúllyal. Ugyanis Bedi mindezt minősíthetetlen hangnemben, ingerülten, és kiabálva jelezte az edző irányába. Amit kívülről látva jogosan, kért számon az edzőnk. Erre Bedi mint, aki egy kardviadalra pisztolyt visz magával, előrántotta a sárgalapot a mínusz 5. percben. Jelezve ezzel, hogy megérkezett. Nagy nyitány volt az biztos, Latinovicsi szinteket idéz ez a színészi belépő amit Bedi produkált.

Bedi antréja után, elkezdődhetett a mérkőzés, ami szintén nem várt eseményeket hozott. A 2. percben egy előreívelt labdát néztek el a védőink és Réfi köszönte szépen besétált vele a kapuig, majd Balogh mellett higgadtan gurított a kapuba. Ezzel jeges vizet zúdítva a Körmendiek nyakába. Látszólag fel is ébresztett minket, mert sorra szőttük a támadásokat a meglehetősen gyenge vasvári széleken. 4-5 alkalommal is sikerült zavartalanul megverni a vasvári szélsőket, majd beadni a labdát de Sály két alkalommal is nagyot hibázott, szinte méterekről, mindkét alkalommal a kapusba lőtte a labdát. Óriási nyomás volt a vendég csapaton, és ebben a periódusban jól is játszottunk. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de egyet sem sikerült értékesíteni, és ahogy ilyenkor lenni szokott a 34. percben szintén egy előreívelt labdával, a feltolt védelmünk mögé sikerült kerülnie a Vasvárnak, amelyből megszerezték a 2. góljukat. Ez érezhetően megfogta a hazai csapatot, percekig kerestük a játékunk, de végül ismét támadásba kerültünk, ismét Sály volt főszerepben aki gyönyörűen alakította ki magának a helyzetet és a 20 méterről eleresztett lövését óriási bravúrral hárította a Vasváriak hálóőre. Azt hihettük, hogy megtörik a jég, és a rengeteg erőfeszítés, és kialakított helyzet végre góllá érik. De egy támadásunkból elveszített labdából, kontrát vezethetett a Vasvár, aki szépen végig is vitték azt, és gólt szerzetek, zárójelben megjegyezendő a védelmünk asszisztált hozzá. Mindez a 43. percben történt, sejteni lehetett, hogy a szezon legjobb második félidejére lesz szükség, ha pontot, vagy pontokat szeretnénk szerezni.

A fordulás után az következett amire számítani lehetett. A vasvár mintegy demarkációs vonalat húzott a 16-osra, mi pedig rendületlenül támadtunk. A mérkőzés ezen szakaszában a vendégeknél csak tizedmásodpercekre volt csak a labda, addig amíg a legnagyobbat belerúgni tudó játékos a húsfeldolgozó gyár területére kívánkozott eljuttatni a játékszert. Az idő ment és sejteni lehetett, hogy az idő nem nekünk, hanem Vasvárnak dolgozik. És az is egyértelművé vált, hogy a Vasvárnak elég volt, ők nem akarnak focizni, a minél kevesebb kapott gól elérése a céljuk, és megnyerni a mérkőzést. Az első szépítő találatot a 67. percben szereztük Sipos Bálint révén. 10. perccel később Török gyönyörű fejesével látható közelségbe került az egyenlítés. A hátralévő időben is óriási erőket, energiákat mozgósított a hazai csapat de az egyenlítésre nem futotta az erőikből. Így óriási meglepetésre a tabella hátsó részén lévő Vasvár ellopta a 3 pontot.

Ilyen enerváltnak, és dekoncentráltnak nem láthattuk még Kurucz Ádám csapatát ebben az idényben, egy félidőnyi előnyt nem tudtak behozni a második félidőben. Hiába minden erőfeszítés. A bajnokság szempontjából kétes az eredmény. Tudva a többi mérkőzés eredményét elmondható, hogy jól alakultak számunkra az ellenfelek meccsei. A vereség ellenére maradtunk az 5. helyen, de ha a másik szemszögből nézzük, egyrészt elléphettünk volna a riválisoktól, és bebiztosíthattuk volna a pozíciónkat, továbbá, megközelíthettük volna az első hármat. Kár ezen agonizálni, mindenesetre fájó vereséget szenvedtünk egy papíron is, és a mutatott játék alapján is sokkal gyengébb ellenféllel szemben. De azt nem lehet elvitatni, hogy a focit nem helyzetekre, hanem gólra játszák, és ebből kettőt a Körmend még hármat a Vasvár szerzett így azt kell mondani megérdemelten nyert.

Kurucz Ádám: Nem tudok erről a meccsről nagyon mit mondani, felkészültünk, keményen dolgoztunk, az edzéseken akkora gólokat rúgnak a srácok, hogy a kapu feldől. Egyszerűen ma nem sikerült. Nagyon bánt a dolog, mert ha a Körmend kispadján ülsz nem lehet rossz meccsed, főleg hazai pályán. És ezt én is osztom. Maximalista vagyok, és borzasztóan sikerorientált. Lehet ez ragadt át görcsösséggé a pályán. Egy napom van kijavítani a hibát, a vereség egyértelműen az én felelősségem, a játékosok megtették a tőlük telhetőt. Megyünk előre, azt ígérhetem, hogy ezt a botlást kijavítjuk valahol, valahogy.

Egyházasrádóci SE - Körmendi FC 0:2 (0:0)

Szomszédvári rangadót tartogatott még az ünnepi meccsdömping számunkra. Az Egyházasrádóchoz látogattunk, és ahogy az elmúlt években, évtizedekben számítani lehetett, egy nagy csata elé nézhettünk. Attól függetlenül állíthattuk ezt, hogy a Rádóc jelenleg nem túl előkelő helyről várhatta az összecsapást. Volt javítani valónk a pénteki otthoni vereség után, egyértelmű volt, hogy csak a győzelem elfogadható. A mérkőzés elején tudtuk meg, hogy a hazaiak vezetőedzője Lukács Ede betegséggel küzd, amihez ezúton is erőt, és mielőbbi felépülést kíván a Körmendi FC, szorítunk érte.

Az elmúlt évben kikaptunk ezen a pályán, és elmondható, hogy itt egy ellenfél sem játszik könnyű meccset. Mi sem számítottunk sétagaloppra. A mérkőzés elején látszódott a Rádóciak taktikája, miszerint hosszú labdákkal a védelem mögé jutni és abból gólt szerezni. Kurucz Ádám kissé meglepő módon, de a Vasvár ellen vereséget szenvedő teljes kezdő tizenegynek bizalmat szavazott, és ugyanazt a csapatot küldte csatába ma is. Annyi változással, hogy Majtényi és Török helyet cserélt. A mérkőzés elején próbáltuk kombinatív, felépített játékkal feltörni a Rádóci védelmet, ami állta a sarat. Blokkolták a lövéseinket, utolsó emberként szabályosan becsúszva szereltek, és mindent bevetetettek a gól elkerülése érdekében. Feszült első játékrészt hozott a találkozó. Komolyabb helyzet nélkül folyt le. Még mi próbáltunk támadni, addig a Rádóc ezt a hullámot kívánta meglovagolni és adott esetben egy kontárból gólt szerezni.