Hosszú menetelés előtt állnak labdarúgóink

2021. március 31. 10:55:09  nyomtatási kép

Büki TK – Körmendi FC 0-3 (0-1)

A bajnoki tabellán utolsó előtti helyezetthez látogatott csapatunk a hétvége folyamán. Az aktuális formát tekintve vendég győzelemre lehetett számítani.

A mérkőzés elején már kirajzolódott, hogy a házigazda Bük nem adja olcsón a bőrét, és mindent megpróbál elkövetni annak érdekében, hogy megnehezítse a dolgunkat, illetve, hogy előre menekülve a kiesés elől pontot, vagy pontokat szerezzenek. Abszolút kontrára rendezkedett be a házigazda, amely nehézségek elé állította a csatárjainkat. A jól tömörülő Büki védelmet nem nagyon tudtuk feltörni, és ez látszólag nem is ízlett Kurucz Ádám csapatának. Sőt a mérkőzés elején a Bük vezette egy az egyben az örökifjú, és nagy visszatérő Szabóra a labdát aki, óriási bravúrral mentette meg góltól a csapatot. Ezt követően már jobban figyeltünk a kontrákra, de meddő hatékonysággal vezettünk támadásokat. Aztán a 42 percben Sipos Bálint helyzetét szépen kihasználva, még a félidő előtt megszerezte a vezetést, az addig hősiesen védekező Bük ellen. Nagyon jó időben jött a vezető gól, kissé megnyugtatva a csapatot a pihenő előtt. A második félidőre aztán a fizikai fölény érvényesült a mi javunkra, és számtalan támadást vezettünk, melyek során legalább 8-9 alkalommal a hazaiak hálóőre mentette meg a csapatát a kiütéses vereségtől. Ennek ellenére az egy rúgott gólra még kettőt sikerült rápakolni, a 75. percben ismét Sipos Bálint még a 87. percben egy szögletből Péter Ábrahám szerzett gólt beállítva ezzel a 0-3-as végeredményt.

Sipos Bálint 2 gól szerzett a találkozón.(archív)

Összegezve a látottakat, a mi akaratunk érvényesült, de a mélyen és szervezetten védekező hazai csapat komoly feladat elé állította a támadóinkat. Ennek ellenére a második félidőben mutatott játék alapján akár nagyobb arányban is győzhettünk volna, de az eredmény megfelelően tükrözi a meccs képét, és igazságos eredménynek mondható, arányait is tekintve. Jövő héten pihenőnapos lesz a csapat, akire ez után egy őrületes 2 hónap vár, amely alatt összesen 13 mérkőzést fog lejátszani. Látva a többi meccs alakulását, sámáni képességekkel kell rendelkeznie annak, aki meg akarja jósolni a bajnokság végeredményét. Egy biztos, az elmúlt mérkőzéseken mutatott játék alapján bizakodók lehetünk, hogy május végén minél előrébb láthassuk a Körmendi csapatot.

Kurucz Ádám nyilatkozata: Véleményem szerint, ezek a mérkőzések a legnehezebbek, mert még nekünk negatív nyomásként hat, hogy győzelmi kényszerben kell játszanunk, egy papíron gyengébb ellenféllel szemben. Már amit a táblázat mutat. Addig az ellenfél számára plusz motivációként jelentkezik az, hogy a kiesés elkerülésért küzdenek. Az első mérkőzésünkre visszaemlékezve, tudtam, hogy mire számítsak. Egy harcos, és fegyelmezetten védekező ellenfélre. Ez be is igazolódott, ahogy az itthoni meccsen úgy ezen a mérkőzésen is megszenvedtünk és kő keményen megdolgoztunk a három pontért. Dicséret illeti a Bük teljes csapatát akik, tényleg fegyelmezetten és hősiesen küzdöttek, de emellett a csapatom is dicséretet érdemel, ahogy fegyelmezetten, és türelmesen játszottak, és végül magabiztos győzelmet arattunk. Jövő héten pihenünk, már ami a hétvégét tekinti, majd jön az a két hónap, ami döntően befolyásolja a bajnokságot, és megmutatja, hogy mennyit raktunk bele. Mert amennyit az ember belerak, annyit tud csak kivenni. Ez a realitás, ebben nem lehet csalni. A bajnokság a pandémia miatt úgy alakult, hogy rengeteg meccs torlódott fel, így egy óriási terheléses szakasz következik. Ezt tudtuk, ezért készültünk erőnléti edzővel, és ezért melóztunk oly sokat. Tehát van befektetés, már csak a profitot kell beszedni, ami természetesen nem magától értetődő, tenni kell érte. Azon leszünk, hogy minél nagyobb és több profitot tudjunk realizálni, már ami a pontokat illeti.