U-14-es vereség a dobogósoktól

2021. március 25. 13:33:55  nyomtatási kép

Haladás VSE  – Körmendi FC      5:2     

Körmendi FC: Hajnal (Lóránt)- Tóth G.(Paál) - Takács – Kártyás - Németh N.-Papp (Spaits)- SOÓS- Vörös (Győry) – Magyar

Haladás VSE: Andor Áron, Angler Jakob, Balogh Barnabás, Bosnyák Bence, Bosnyák Botond, Kránitz Balázs, Molnár Vendel, Nagy Dániel, Pintér Patrik, Spitzer Máté, Szakály Zétény, Tasnádi Zsombor, Víg Tamás Csanád

Gólszerzők: Andor Áron (3), Pintér Patrik, Víg Tamás Csanád, Illetve Papp, Soós

A második és a harmadik helyezett csatája a Szombathelyi Haladás győzelmét hozta.

Az első félidőben csapatunk nem tudott kialakítani, kidolgozni helyzeteket akadozott a gépezet, talán a srácok kicsit megilletődötten, nagy tisztelet tanúsítottak a nagy múltú ellenféllel szemben. A Haladás az első félidőben kontroll alatt tartotta a mérkőzést, szemre is tetszetős játékot produkáltak. Nem működött a labdakihozatalunk, támadásszervezésünkben is sok hiba volt.

A második félidőt kapus nélkül voltunk kénytelenek megkezdeni, mivel Hajnal kapus nem tudta tovább folytatni a játékot. Majd csapatunk megemberelte magát és Haladás 10 perces bizonytalanságát könyörtelenül kihasználva egalizálni tudtuk az eredményt. Kicsit beljebb szorult a hazai csapat, és ennek köszönhetően védekezésből a gyors játékosaiknak köszönhetően kontra játékkal állandó veszélyt tudtak jelenteni a piros-fekete kapura.  Kapus híján gyakorlatilag  három lövésből három gól született és a végén megszületett a végeredmény. Talán most volt először ebben a szezonban hogy a labdabirtoklás aránya az ellenfél javára billent, és emiatt egy őszinte focit láthattunk. Nem jellemző a nyíltsisakos küzdelem a körmendi csoportban szereplőkre, hiszen a csapatok zöme nem a játékkal, illetve annak felépítésével foglalkozik, hanem csak és kizárólag játéktördeléssel, és „megy amerre megy a labda”alapon próbálnak eredményt elérni.

Stipkovics Imre értékelte a látottakat:

Két ellentétes félidőt produkáltunk, az első félidőben sok elszórt labda miatt nem tudtuk támadást szervezni, az amúgy kiválóan felkészített ellenféllel szemben. A második félidőben már voltak jó periódusaink, de alapvetően a hazai gárda a mai napon szervezettebben futballozott. Gratulálok a Haladás csapatának és felkészítőiknek!

Körmendi FC – Szentgotthárdi VSE  0:1

NÉMETH N.- Tóth (Lóránt)- TAKÁCS –Kártyás –VÖRÖS – MAGYAR- SOÓS –Győry (Spaits) –PAPP (Nagy)

A tavalyi bajnok az idei év listavezető együttesét fogadta a Körmendi csapat. Somogyi és Hajnal kapusok nem álltak az edző rendelkezésére, betegség miatt, ezért ismételten nehéz helyzetben találta magát U-14-es együttesünk. Németh Noel mezőnyjátékosnak kellett megoldani ez a fontos posztot. (Kiválóan teljesítette)


Az első és a második félidőben is szervezetten és látványosan futballozott csapatunk, a széleken rendre megbontotta csapatunk a szentgotthárdi védelmet, egy –egy kósza támadás próbált a vendégcsapat eszközölni, de az is inkább abból állt, hogy jelenlegi gólkirály jelöltre felívelték a labdát, akit Takács rendkívül eredményesen hatástalanított. A szentgotthárdi csapat gyakorlatilag 7 emberrel védekezett. Ezt a tömör védelmet sajnos sem az első sem a második félidőben nem tudtuk átjátszani, átlőni. Csapatunk végig fegyelmezetten egymást kisegítve oldották meg a mezőnyfeladatokat. Nagy akarás és bizonyítási vágy mellett játékunk is meggyőző volt, mind támadásszervezésben mind csapatvédekezésben egyaránt. Egyetlen egy hiba azonban elég volt ahhoz, hogy a lefújás előtt vezetést szerezzen a vendég együttest.

Stipkovics Imre: Vereség ellenére, nem játszottunk alárendelt szerepet a listavezetővel szemben, sőt! Szervezetten jól futballoztunk, mentálisan erősek voltunk, és véleményem szerint egységes csapat benyomását keltettük.