Szívvel, és elszántan viselte a csapat a piros-fekete mezt.

2021. március 17. 10:02:57  nyomtatási kép

Körmendi FC – Rábapatyi KSK 6:1 (4:0)

Bizonyításívággyal és javítási szándékkal fogadta csapatunk a tabellán előttünk álló Rábapaty csapatát a 21. fordulóban. Bizonyításívágya és javítási szándéka meg lehetett a csapatnak, hiszen az elmúlt 2 mérkőzésen alulmaradtunk, továbbá az őszi fordulóban, idegenben 0:2 állásról fordítani tudott ellenünk a Rábapatyi csapat.

Ennek megfelelően nagy elánnal és akarattal kezdtük a mérkőzést, igaz az első percekben a vendégek kerültek helyzetbe, a kapuson túl is jutott a labda, de az egész mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtó Majtényi a gólvonalról menteni tudott. Ez a kezdeti sokk felrázta a csapatot, és egy másik sebességre kapcsolt. A 7. percben Sipos Gergő kapott labdát a 16-os vonalán, majd megcsinálva magának a helyzetet a hosszú alsóba gurított. A 13. percben ismét Sipos Gergő volt főszerepben, aki egy szép támadás végén kettőre növelte az előnyünket. De még nem volt vége, továbbra is óriási nyomást helyeztünk a vendégcsapatra. A 23. percben ismét Sipos került helyzetbe, de nem Gergő, hanem Bálint, aki higgadt mozdulattal passzolt a kapuba. És, hogy a sorminta folytatódjon ismét Sipos, és ismét gól, de az előbbi Gergő szerezte meg a 4. gólunkat, ezzel mesterhármast elérve. Eddig remek igazolásnak bizonyul az ifjú csatár, aki 5. meccsén 6. gólját szerezte, ezzel gyakorlatilag 29. perc leforgása alatt el is döntve a mérkőzést. A félidőben, és annak derekán több változtatást is alkalmazott Kurucz Ádám edző a csapatban, és kissé lazítottunk is a tempón, bár így is számos lehetőségünk adódott. A 75. percben aztán a Rábapaty megszerezte a szépítő találatot, de még mielőtt elhihetették volna, hogy vissza jöhetnek a meccsbe a 78. percben Sipos Bálint csírájában elfojtotta ezt 5:1-re módosítva az eredményt. A mérkőzés további részében is számos ígéretes helyzetet alakítottunk ki köszönhetően a volt Rábapatyi játékos Bajnok Máténak, aki hosszú, és komoly sérülésből térhetett vissza. Bizakodó jeleket mutatva az edző számára. A kegyelemdöfést Köntés Balázs vitte be a vendégeknek, a 92. percben egy egyéni villanás után szerezte meg a 6. hazai gólt.


Összességében, egy félidő alatt sikerült lezárnunk a találkozót, de a 6 szerezett gól ellenére, az egész csapat fegyelmezett, és agresszív játékát lehet kiemelni, ami ellentmondást nem tűrően működött a mai nap folyamán. Ez a játék is bizakodásra ad okot a következő találkozókra. Még nagyon sok mérkőzés van hátra, de a látottak alapján magabiztos, és határozott focit mutattak Kurucz Ádám játékosai.

Kurucz Ádám értékelt: Az első percekben kicsit álmos, és lassú focit játszottunk, de időben váltottak a srácok. Ezután ami történt az már kifejezetten tetszett. Magabiztos, agresszív, és abszolút támadójátékot játszottunk. Láthatóan ez nem is ízlett a vendégcsapatnak. Azt, hogy az első félidőben gyakorlatilag le sikerült zárni a mérkőzést annak volt köszönhető, hogy a kezdeti ziccerjeinket magas hatékonysággal értékesítettük, ezzel egyrészt magabiztosságot szerezve magunknak, és elbizonytalanítva az ellenfelet. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban elszenvedett vereségek pont ilyen apróságokon múltak. Most teljesen koncentráltak voltak a fiúk, és tették, amit tudnak. Szívvel, és elszántan viselték a piros-fekete mezt. Tudom, magam ismétlem, de nagyon jó lett volna, ha ezt a mérkőzést is láthatták volna a nézők. Magunknak azt kívánom, a sajnálatos helyzetre tekintettel, hogy amíg a korlátozások élnek, addig sokszor tudjam ezt nyilatkozni, majd ennek végeztével, már a közönség is láthassa a befektetett munka gyümölcsét. Következő mérkőzésen Bükre látogatunk. Egyik meccs sem egyszerű főleg, ha az a csapatod neve, hogy Körmend, de minden egyes megszerezhető pontot meg akarunk kaparintani. Azután egy kis pihenőre vonulunk, és kezdődik, a véleményem szerint a bajnokságot befolyásoló áprilisi hónap, ami alatt 7 mérkőzést játszunk. A csapat fizikálisan teljesen felkészült erre. Apróbb sérültjeink vannak, de elég mély a keret ahhoz, hogy megoldjuk ezeket. Mint mondtam, én a munkában bízom, és azt beletettük, beletették a srácok.