Rum KSC- Körmendi FC 2:3 (2:0)

2021. február 18. 09:33:36  nyomtatási kép

Rum KSC- Körmendi FC 2:3 (2:0)

A mérkőzés első percétől kezdeményezően léptünk fel. Irányítottuk a játékot, és szép felépített játékkal próbáltunk gólt szerezni. A mérkőzés elején főleg az első meccsét játszó Sipos Gergő volt aktív, aki először 2 ígéretes 16-oson belüli helyzetet hagyott ki, majd Sipos Bálint szabadrúgását, amely a kapufán landolt, akrobatikus mozdulattal szelídítette meg, majd közvetlen közelről a kapusba rúgta a labdát. A Rumi csapat a hátvédsorból Horváth Ádám irányába történő felívelésekben bízott. Ennek meg is lett a gyümölcse, a 18. percben egy ilyen előrevágott labdára futott rá az egyik Rumi csatár, aki a sérüléssel bajlódó Törökkel ütközött. Az ütközéstől Török a földre került, majd a csatár zavartalanul Balogh mellett a kapuba lőtt, megszerezve ezzel váratlanul a vezetést. Ezután továbbra is óriási mezőnyfölényben játszottunk. A bekapott gól kissé feltüzelte a csapatot, ami következtében számos helyzetet alakítottunk ki. A bekapott gól után nem sokkal Péter Ábrahám lőhetett egy kipattanó labdát az üres kapura, de pontatlan volt és az oldalhálóba lőtt. És milyen a foci… A 36. percben szintén egy előre ívelt labdát szelídített meg az ellenfél támadója Markó, és 23 méterről gondolkodás nélkül kapura lőtt, amely védhetetlenül a jobb felső sarokban kötött ki. Ez a gól végképp sokkolta a Körmendi csapatot. Még nagyobb elánnal küzdöttek, de ez óriási veszélyt is jelentett, 2 ízben is teljesen kitámadtunk így kétszer vezették egy az egyben Baloghra a labdát, aki óriási bravúrral tartotta meccsben a csapatot. Jöhetett a szünet. A fordulás után nem volt kérdés, minden áron gólt kellett szereznünk. És bár nehezen is, de minden energiát megmozgatva előbb a 63. percben egy gyönyörű akció végén Sipos Bálint szépített, majd tovább taposva azt a bizonyos malmot a 75. percben Péter Ábris góljával már egál volt az állás. Ebben az időszakban a Rum még a félpályát is csak elvétve lépte át. Tudták a játékosok is, hogy nem elég az iksz és nagy kockázatot vállalva erő felett, újabb és újabb támadásokat vezettünk, de hol egy utolsó becsúszó láb, hol a nagyon jól védő hazai Busi kapus védett. A 89. percben aztán végképp megtört a jég, és ezzel a hazai csapat és Sipos Gergő közeli találatával megszereztük a vezetést, amiért emberfeletti erőket mozgattunk meg. De, hogy a drámai meccs még drámaibb legyen, a hosszabbítás 92. percében egy bal oldali támadás végén a teljesen elfáradó Körmendi védők mellett laposan begurított labdát kapó Rumi játékos ajtó, ablak helyzetben az égbe lőtte a labdát így lezárva a mérkőzést.

Összegezve egy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, ami a mutatott játékot, a belefektetett energiát, és helyzetek számát tekinti. De ez a helyzetkihasználás a jövőben, erősebb csapatok ellen nem biztos, hogy elég lesz. Pozitívuma a mérkőzésnek az, hogy óriási mélységből álltunk fel, és fordítottuk meg a mérkőzést, és talán kicsit visszaadta a Rábapatyon idegenben 2:0-s vezetésről elszenvedett vereséget.

Kurucz Ádám értékelte a látottakat: Úgy gondolom, hogy ilyen gyenge helyzetkihasználással, és ilyen blőd hibákkal nem elérhető a célunk, de a tartásunkról már számos alkalommal tettünk tanúbizonyságot, (VÉP) így most is bebizonyítottuk, hogy hatalmas szíve, akarata, és most már ereje is van ennek a csapatnak. Az én krédóm a munka, és hiszek benne, hogy az osztályban rendhagyó munkamennyiség megtérül majd a bajnokság során. Már ez is ennek a jele volt. Egyben vagyunk, rendkívül sokat edzünk, dolgozunk, és megyünk a célunk felé.

2021.02.20-án 14 órakor Szentgotthárdon kerül megrendezésre a Szarvaskend elleni bajnoki forduló.