Vendégsiker született a korai nyitányon.

2021. február 08. 10:12:19  nyomtatási kép

Körmendi FC - Jánosháza VSE 0:1

Körmendi FC:

Balogh Á. 6 - Németh M. 6 - Török G. 6.5 - Buti T. 8.5 - Takács Á. 6 - Péter Á. 5 - Tóth M. 8.5 - Majtényi D. 6 - Sály P. 6.5 - Czeglédi R. 6.5 - Horváth N. 6

Cserék:

Varga L. 6

Németh B. 6

Sipos B. 6

Simon K. 6

A kényszerpihenő után, extrém korai időpontban vette kezdetét a tavaszi szezon. Ez meglátszott mindkét csapat játékán. Mindkét csapat szezon eleji formát mutatott. Ezeken túl a pálya talaja sem segítette a csapatok kombinatív játékát. A mérkőzés pikantériáját adata a vendégek vezetőedzőjének személye, aki legsikeresebb időszakát pont a Körmendi FC-nél töltötte. A mérkőzés kezdetén puhatolóztak a csapatok, főleg mezőnyben zajlott a játék. Kisebb-nagyobb helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, de egyik sem volt jelentős. A 14. percben egy védelmi hibát kihasználva Manganelli a védőktől nem zavartatva 16 méterről lőhetett kapura, ami a rövid sarok felé tartott, a felázott pályán Balogh kapus előtt megpattant a labda amely a kesztyűjéről a kapuba csorgott, ezzel megszerezte a vezetést a vendég csapat. Ezt követően nem sokkal újabb helyzetbe került a Jánosházi alakulat, de Balogh immár bravúrral védte a rá vezető csatár közeli lövését. Ez egy kicsit felébresztett minket és egy szép akció végén, Majtényi lőtt távolról ami a kapufáról kifele pattant. Az első félidőben ezután már mezőnyben zajlott a játék, nagy veszélyben nem forgott egy kapu sem. A vendégeknél Manganelli okozott fejtörést számunkra, jól szervezte a Jánosháza játékát. Míg hazai félről Tóth remekelt aki kezében úgy látszik, jó helyen lesz a karmesteri pálca, rendkívül agilisan, és elegánsan irányította a csapatot. A második félidőben egy még motiváltabb Körmend jött ki, fizikailag uralták a mérkőzést, ami helyzetekben is megmutatkozott, ekkor már látható volt a vendégek részéről a fáradtság, mind az első félidőben remekül játszó Manganelli, mind az örökifjú és a kapura még mindig veszély Niksz is a mezőnybe süllyedt. Ennek ellenére, egy komoly helyzetet eltekintve nem sikerült egalizálni a meccset. Hiába frissített Kurucz a padról, nem jött az átütő erő, és nem sikerültek az utolsó passzok. Összegezve látszik az év elején elkezdett munka, és az, hogy rengeteg potenciál van ezekben az ifjú futballistákban, reméljük legközelebb befele pattan a labda, és jobban tudunk gazdálkodni a helyzeteinkkel.

    

 Buti Tibor, Tóth Milán kiválóan futballozott a szezon első mérkőzésén.

 

Kurucz Ádám:

Bár vereséget nem érdemeltünk, de egy döntetlen színezetű mérkőzésen, sajnos vendégsiker született. Borzasztóan hosszú a szezon biztosan sikerül javítani ezt a szezon eleji hibát.

Úgy gondolom, hogy amit ezek a srácok melóztak az elmúlt 4 hétben az példaértékű, de a foci ilyen. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy egy ilyen szintű építkezésnek nincs azonnali produktív eredménye, és ez hosszabb távon válik igazán hasznossá. De mint minden meccsen, itt is nyerni akartunk, ezért nehéz megmagyarázni ezt a srácoknak ilyenkor. Az útra amire ráléptünk, haladunk tovább, és biztosan mondhatom, hogy meg lesz az eredménye. Pozitívuma a mérkőzésnek mindenképpen az új igazolások játéka, és gyors beilleszkedése, valamint a küzdés, és csapatként való fegyelmezett játék volt. Bár nem vagyunk egy profi klub, de holnaptól már a következő Rum elleni idegenbeli meccsre készülünk, amin javítani szeretnénk ezt a botlásunkat.