Minden lehetőség adott, hogy tovább fejlődjünk.

2020. december 22. 14:55:59  nyomtatási kép

A bajnoki mérkőzéseket látva egyre lelkesebben dicsérik a szurkolók a játékosok hozzáállását, megmozdulásait, a szebbnél-szebb támadásokat és gólokat. Kurucz Ádám vezetőedző beszélt az elvégzett feladatokról, kilátásokról és a hitvallásáról.

"Ez egy roppant fiatal gárda, akivel próbálunk egy őszinte támadó focit játszani."

Játékosként ellentmondást nem tűrően viselted a piros –fekete mezt, mit gondolsz ezt a bizonyítási vágyat, ezt a győzni akarást áttudod adni edzőként is a csapatnak?  

Kinevezésemkor elmondtam, óriási megtiszteltetés, egy ilyen múlttal rendelkező egyesület, vezetőedzőjének lenni. Főleg ilyen fiatalon, főleg egy ilyen utolsó 10-12 éves sikeres időszak után. Megtisztelő a bizalom, amit az egyesület vezetése, és a város nyújtott számomra, de egyben borzasztóan nagy teher is. Úgy érzem számtalanszor bizonyítottam a lojalitásom az egyesület, és a város felé. Ezek a dolgok még motiváltabbá, és ambiciózusabbá tesznek, melyet átakarok adni a játékosoknak. Azt, hogy értsék, hogy milyen múltat, milyen értéket képviselnek, és ennek megfelelően viseljék a piros-fekete mezt. Számomra nagyon fontosak a gyökerek, és a dicsőmúlt értékeinek megőrzése. 

Melyik volt számodra az őszi szezon legfelemelőbb pillanata?

Különösen megható Papp István emlékére tartott ünnepélyes átadó ceremónia. Ezt az emelkedett hangulatot, izgalmat, bizonyítási vágyat a játékosok arcán is láttam. A Papp István Labdarúgó Centrumban egyszerre volt jelen a fényes, és dicső múlt, a régi játékosok által, a jelel MI általunk, és a jövő a fiatal játékosok részvételével. Ez volt a Körmendi Labdarúgás Ünnepe.

 

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megtartottak-a-sportcentrum-nevado-ceremoniajat-atadtak-a-fejleszteseket-is-kormenden-4324543/

Miben látod az előrelépést?

A szezont tekintve nem is tabellán elért helyezést tekintem előrelépésnek, hanem a csapat szerkezetét, a kohéziót, és az odaadó, néhol látványos, közönségszórakoztató játékot, amit a csapat produkált a 12 mérkőzés alatt. 

Milyen nehézségekkel kellett megbirkózni a csapatnak a csonka szezonban? Mit gondolsz milyen a visszhangja a mutatott játéknak?

Nehézségek mindig, és mindenhol akadnak, ami minket sem kímélt. Hol súlyos sérülések, hol a világjárvány, hol a körülmények nehezítették a dolgunkat. És még ha úgy is tűnik, hogy a tavalyihoz képest nem sokat léptünk előre, a tabellán elfoglalt 7. helyet tekintve, ám egyel kevesebb mérkőzést játszottunk mint az előttünk lévő csapatok, amit figyelembe véve akár 2 pontra is megközelíthetjük a 3. Helyezett gárdát. Ami még szembetűnőbb lehet az a játék minősége, amit a szurkolók is elismerően fogadtak.