Jó szériában a piros-fekete gárda!

2020. október 12. 14:50:13  nyomtatási kép

Celldömölk VSE – Körmendi FC 1:4 (1:2)

A helyezésektől függetlenül örök rangadónak mondható a két csapat találkozója. Akár a rég múlt, akár a közelmúltat tekintve. Nem mellesleg utoljára a csak nem kereken 4 éve 2016. október 15-én tudtunk győzni a Celli pályán.

 

A mérkőzés elején a feszültség látható volt mindkét csapat játékán. Főleg mezőnyben folyt a játék, vagylagos előre ívelésekkel próbálkoztak a csapatok. Kevés kockázatot vállalva. Egy ilyen felívelésből Sipos elé került a labda, a játékszer megszelídítése közben a Celli védő kezére pattant, aki a büntetőterületen belül helyezkedett, ezért a játékvezető jogos büntetőt ítélt számunkra. A 11 –est Sipos magabiztosan értékesítette a 14. percben. Ezt követően 5 perc elteltével a Celldömölk is büntetőhöz jutott egy fújható, ám de szigorú ítélet folytán. A büntetőt Balogh földöntúli bravúrral hárította.

A Cell érezhetően ekkor nagy nyomást helyezett ránk, folyamatosan támadásban maradtak. Egymást követő 3 alkalommal kaptak nagyon kedvező helyről szabadrúgást, ami mögé talán nem túlzás kijelenteni az osztály legjobb szabadrúgás Lövője Enyingi állt. Első kísérletre kapufát rúgott, második kísérletre Balogh védett, majd harmadszorra szinte ugyanonnan már könyörtelenül helyezett a hálóba kiegyenlítve ezzel a mérkőzést.

A bekapott gól és a Celli nyomás felébresztett minket, és egy harcias, kombinatív játék folytán Nyári gyönyörű gólt szerzett a mérkőzés legjobb időpontjában a 45. percben a nagyszünet előtt. Láthatóan ez morálisan összetörte a hazai csapatot.

A második félidőben egy az Egyházasrádóc elleni meccs ellenkezőjét láthattuk, egy fokozattal most feljebb kapcsoltunk, sokkal többet futottunk, sokkal többet passzoltunk, és bátor támadójátékkal rukkoltunk elő. Ez láthatóan teljesen megbénította a Celldömölk csapatát. Az 55. percben Nyári harcos, és egyéni villanásból megverte a védőjét, majd középre adott labdáját Sipos magabiztosan lőtte a kapuba. A 74. percben ismét Sipos volt eredményes, ezzel, ha nem is klasszikus, de mesterhármast ért el. Beállítva ezzel a 1:4-es eredményt.