Közönségszórakoztató játékkal győzött csapatunk.

2020. szeptember 30. 08:35:11  nyomtatási kép

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Körmendi Football Club 1-3 (0-1).

Vasvár, 100 néző, vezette: Boda Gy.
Vasvár: Tóth K. – Horváth A., Berta, Vincze, Robán (Bíró), Tomanóczy (Kósa), Réfi, Sinkó, Kálin, Márton, Schermann.

Edző: ifj. Sziffer István.


Körmend: Balogh Á. – Takács, Nyári, Péter, Buti, Sály (Simon), MAJTÉNYI, Horváth P. (Horváth N., Szabó P.), Török, KÖKÉNY, Papp Z. 

Edző: Kurucz Ádám.

Gólszerzők: Schermann, ill. Kökény (2), Majtényi.

 

Szomszédvári rangadóra utazott Vasvárra csapatunk. Annak ellenére is rangadóra és kemény küzdelemre lehetett számítani, hogy a hazai csapatot egy komoly sérüléshullám sújtja.

A mérkőzés elejétől kezdeményezően, és látványos, rövid passzos játékkal építgettük a támadásainkat. A védelem magabiztosan, kemény zárt, a két kiválóan játszó védekezőközéppályásunkkal, a támadók pedig szemet gyönyörködtető támadásokat vezettek. Több alkalommal is veszélyben forgott a Vasváriak kapuja, de Tóth nagy bravúrjainak köszönhetően meccsben tartotta csapatát. A 16. percben aztán az egész mérkőzésen remekül és nagy kedvvel játszó Nyárit buktatták a kaputól 22 méterre. A labda mögé Kökény állt, aki védhetetlenül rúgta ki a jobb felsőt, ezzel megszerezve a vezetést.

Ezután is támadásban maradtunk, hol a kapufa, hol a gólvonalon álló védő, és néhol a remekül védő Tóth hárította a lövéseket. A hazaiaknál főként a belsővédő Horváth játékba lépésével okoztak gondot, de ezeket a próbálkozásokat sikeresen hatástalanította a középpálya és a védelem együttesen. A mérkőzést az első félidőben lezárhattuk volna, de már-már túlzóan sok helyeztet hagytunk ki. Így egy gólos előnnyel mehettünk a pihenőre.

Lassan már megszokhatjuk a forgatókönyvet, rengeteg helyzetet dolgozunk ki, őszinte és látványos támadójátékkal, amely szinte minden esetben góllá is érik, de a mérkőzést lezáró, vagy magunkat megnyugtató előnyt nem sikerül megszerezni.

Jöhetett a második félidő, ami elején eleredt az eső, így már nem csak a Vasvár, hanem az extrémen felázott pálya is az ellenfelünké vált.