Lemondott Somfalvi Péter

2020. március 16. 10:09:19  nyomtatási kép

Szarvaskendi mérkőzésről röviden tájékoztatott Somfalvi Péter:

"Nehéz egy ilyen nagyarányú vereség után bármit is írni erről a mérkőzésről. Nyilván nem volt ekkora különbség a két csapat között, azonban a védelem és a támadójáték csődje ezt eredményezte.

Aki ott volt tudja és látta, hogy mi történt, akár a mérkőzés alatt, a szünetben, akár utána. Több játékos tette és cselekedete közösségromboló volt, amit egy profi csapatnál a játékoskeretből való eltávolítás követné. Ezt azonban már nem nekem kell megtennem, mivel mint ahogy már mérkőzés után jeleztem, lemondok. Jelen esetben a játékoskeret megváltoztatására nincs mód, ezért talán az edzőváltás felrázza a csapatot. Nem szeretnék még egyszer olyat átélni, ami a szombati meccs alatt, után történt.
Lelkiismeretem tiszta, úgy érzem mindent megtettem, amit lehetett. Csalódás, hogy így alakult." zárta szavait az edző.

A Körmendi Football Club elnöksége elfogadta Somfalvi Péter lemondását és egyúttal megköszönte lelkiismeretes munkáját, sok sikert kívánunk neki a jövőben!

 

Lorry GM Kft Szarvaskend U 19 - Körmendi FC U19 1:6

 

"Csapatunk Szarvaskendre látogatott a hétvégén. Nem számítottam egyszerű mérkőzésre, a hazai pálya adottságai, valamint a hazaiaknál játszó 2-3 kitűnő képességgel rendelkező játékos miatt. Úgy gondolom a hazai gárda sokkal többre képes mint amit a tabellán elfoglalt helyezésük mutat. Ennek tudatában a pálya adottságai miatt a 4-3-3-as játékrendszerben léptünk pályára, ezzel biztosítva a nagyobb területet a középpályán, mivel a hazai pálya méretei inkább hasonlítanak egy teremlabdarúgópálya méreteire. A mérkőzést nagy lendülettel kezdtük, úgy ahogyan kértem, tudván, hogy itt a lehetőség egy esetleges győzelemmel előre lépni a céljaink megszerzése felé. Az 5. percben a Körmendi FC házi góllövő listáját vezető Horváth Adrián egy egyéni akció végén büntetőt harcolt ki, amelyet mint eddig mindig magabiztosan értékesített. Ezzel 1:0 arányban vezetett a csapatunk. Ezt követően aztán jött a "Lukácsháza szindróma" beleszürkültünk a meccsbe, jóllakottá váltunk, és a foci ahogy szokott büntetett. Egy az addig is a hazaiak játékára jellemző előre ívelt labdát rosszul számított ki a védelmünk, szabálytalankodtunk a 16-oson belül, bűntetőhöz juttatva ezzel a hazai csapatot. Bíro Bálint érezte az irányt de a hazaiak kitűnő játékosa Somogyi Roland jól elvégzett büntetőjét nem tudta hatástalanítani ezzel 1:1 állt az eredményjelzőn. A kapott gól és a félidő megfelelő ébresztő volt számunkra. Újabb formációt váltottunk át állva 4-2-3-1-es hadrendre, ezzel kontrolálva a hazai csapat vagylagos, ívelgetős játékát. Valamint tudatosítottam a játékosokban, hogy a lehetőséget akkor kell megragadni amikor előttünk van, és nem később keseregni a helyzeten. A srácok, egytől egyig megértették a dolgot, és a saját fejüket húzták ki a víz alól. A második félidő 52. percében a fél időben beállt, fiatal tehetség Németh Noel talált a kapuba, majd az 56. percben ismét Horváth Adrián növelte az előnyt, nem sokkal később az 58. percben pedig egy bődületesen nagy átlövés gólt szerezve Balogh Jácint alakította 1:4-re az eredményt és ezzel tulajdonképpen 6 perc leforgása alatt lezártuk a mérkőzést, megmutattuk, hogy készen vagyunk a harcra ami még 10 mérkőzésig tart! A mérkőzés hátralevő részében ahogy a második játékrész teljes ideje alatt a hazai kapu előtt zajlott a játék, a 79. percben ismét Németh Noel, majd a 85. percben egy szépségdíjas góllal Tóth Martin állította be az 1:6-os végeredményt. A csapat teljesen megérdemelten nyert ilyen arányban is, de akár még nagyobb arányú győzelem is születhetett volna. A csapatom ismét bemutatta, hogy van tartása, és, hogy mennyire éretten tud futballozni. A mérkőzés végén ha egyelőre ideiglenesen is de a 2. helyre lépett elő a csapat, amelynek a Répcelak botlásával már csak 3 pont a hátránya az éllovassal szemben. "

Kurucz Ádám