Tájékoztatás! - Zárt kapus mérkőzések

2020. március 13. 07:58:32  nyomtatási kép

Az újonc Szarvaskend otthonában lép pályára szombaton 15 órától a megyei I. osztályban szereplő Körmendi FC gárdája. Magyarország Kormánya által hozott intézkedések értelmében 2020. március 11-e után megrendezésre kerülő mérkőzéseket zárt kapuk mögött kell lejátszani .

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetősége döntésének értelmében – összhangban a Kormány által bejelentett intézkedéseivel – a koronavírus terjedésének megfékezése érdekébe a Bozsik program, a Fair Play Cup rendezvényei (tornák, fesztiválok) határozatlan ideig felfüggesztésre kerülnek.

Március 11. után megrendezésre kerülő valamennyi bajnoki és kupamérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megrendezni.
A zárt kapus mérkőzésen a megyei bajnokságokban kizárólag az alábbi személyek léphetnek be a sportpályák, illetve csarnokok területére:

- Sportszervezetenként az alábbi maximális létszámú résztvevő (labdarúgók, stábtagok, regisztrált stáb) vehetnek részt: maximum 25 fő.


- Az MLSZ vagy megyei igazgatóság által delegált hivatalos személyek (jvezetők, játékvezető asszisztensek, ellenőrök)
- A mérkőzés lebonyolításához szükséges minimális technikai személyzet.
- A mérkőzés lebonyolításához előírt hazai rendezői gárda.
- Labdaszedők (maximum 10 fő, 14 éven felüli).

A fent felsorolt intézkedések teljes körű betartásáért a szervező egyesület, a vendég csapat személyei tekintetében pedig a vendég sportszervezet a felelős. A szövetségi ellenőr jelenlétében tartott mérkőzéseken a sportpálya területére belépő személyek névsorát a szövetségi ellenőrnek kell átadni a mérkőzés megkezdése előtt.

Az UEFA iránymutatása szerint valamennyi labdarúgó (futsal) mérkőzésen kerülni kell a játékosok és a hivatalos személyek közötti kézfogást.

A fenti rendelkezések megszegése, avagy az adott tájékoztatás megszabása súlyos fegyelmi vétségnek minősül.

Főtitkári tájékoztató levél