Minőségi futball, gyenge játékvezetői ténykedés

2021. március 10. 14:19:13  nyomtatási kép

Király SE - Körmendi FC 1:0 (0:0)

 

Balogh Á. 8 - Köntés B. 7.5 - Majtényi D. 8 - Buti T. 8 - Takács Á. 7 - Sály P. 6.5 -

Czeglédi R. 7 - Péter Á. 7.5 - Tóth M. 7.5 - Sipos G. 7 - Sipos B. 8

 

Cserék:

Horváth N. 6.5

Török G. 7

Németh M. 7

Németh B. 7

 

Szombathelyen mérettette meg magát a hétvégén a Körmendi labdarúgó csapat. A Király SE csapata a 3. helyről várhatta az összecsapást. A tétje a mérkőzésnek meglehetősen nagy volt, hiszen míg részünkről a dobogóra való felkapaszkodás, úgy az ellenfél részéről a rivális csapatok leszakítása volt a tét.

A tét súlya érezhető is volt a mérkőzésen, mind a játékosokon mind az edzőkön, a stábtagokon, és sajnos a 3 a mérkőzést vezetni kívánó úriembereken is.

A csapatok az első perctől egymásnak estek, agresszív, gyors, pontos, és az osztály színvonala feletti küzdelmet láthatott volna a nagyérdemű, persze ha nem lenne ez a fránya vírus. Izgalmas csatákat hozott az első játékrész, főleg a körmendi Buti és Majtényi páros csatája volt kiemelkedő az örökifjú Halmosi Péterrel. Öröm volt nézni, ahogy a bekkjeink állták a sarat. Egyértelmű volt, hogy igazából minden elgondolás és koncepció nélkül Halmosi megjátszása volt a cél, és ezután a lesz ami lesz játék. Mi pedig az első 10 perc megilletődése után, olyan gyors, precíz kombinatív játékot mutattunk, amivel nem a tabella közepén volna a helyünk. Az első játékrészben 2-2 esetben forogtak veszélyben a kapuk. Ebből körmendi részről egy szép átlövése szállt kapu fölé Péter Ábrisnak, míg Sály egy átívelt labdát vehetett át a hosszún, kb. 7 méterre a kaputól de nem tudta gólra váltani a nagy helyzetet. Az ellenfél is 2 átlövéssel próbálkozott de mindkettő veszélytelennek bizonyult. Az első félidőhöz hozzátartozik Halmosi már tőle megszokott hanyag eleganciával könyökölte le egy fejelésnél Majtényit, amiért a körmendi játékos kapott sárga lapot. Hogy, Harcsár sípmester fejébe mi játszódott le azt nem lehet tudni. De vélhetően sok Haladás, és Hull City meccset nézett, mert ilyen szürreális dolgot ritkán látni sportpályán. A pozitívum, és egyben megmagyarázhatatlan az egészben, hogy mi jöttünk szabadrúgással. De, hogy miért kerül ez említésre az majd a második félidőben derül ki. Annyi még az első félidő krónikájához tartozik, hogy Halmosi egy meglehetősen csúnya szabálytalanságért már sárga lapot kapott. Szünetre vonultak a csapatok.