Elmaradt a bravúr a listavezető otthonában...

2021. március 04. 15:31:20  nyomtatási kép

Sárvári FC – Körmendi FC 3:1 (2:1)

Balogh Á. 6.5 - Takács Á. 6.5 - Majtényi D. 6.5 - Buti T. 6.5 - Németh M. 6 - Köntés B. 6.5 - Tóth M. 6.5 -
Czeglédi R. 6 - Péter Á. 6 - Sipos B. 6 - Sipos G. 7.5
Cserék:
Bajnok M. 6
Németh B. 6
Tompa K. 6.5
Varga L. 6.5
Török G. 6.5

A listavezetőhöz látogatott csapatunk a hétvégén. Nem készülhettünk könnyű mérkőzésre. Szinte a legtöbb gólt rúgta, és a legkevesebb gólt kapta a házigazda Sárvári csapat a szezonban. A mérkőzést nehezítette az orkán erejű szél is. Az első percekben méregették egymást a csapatok, és próbáltak alkalmazkodni az időjárási viszonyokhoz. A mérkőzés elején nyílt játékot vállaltunk fel, aminek meg is lett az eredménye, egy szép akció végén, kiszorított helyzetből Sipos Gergő révén vezetést szereztünk. Gyönyörű gólt szerzett az ifjú csatár. A hazai csapat nagyobb sebességre kapcsolt, és kicsit minket zavart meg az előny megszerzése. Hátrébb húzódtunk a Sárvári csapat pedig sorra vezette a támadásait. A Sárvári csapat nagy erőfeszítése a 41. percben érett góllá. Egy szögletnél hagytuk üresen a hosszú oldalon érkező hazai játékost aki, köszönte szépen lekezelte a labdát majd zavartalanul, a kapuba zúdított 6 méterről. Ezzel egalizálva az eredményt. Megjegyzendő nagyon rosszkor jött a bekapott gól. Ennek tetejében egy felesleges szabálytalanság után megközelítőleg 40 méterről végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat. A labdát a hazai játékos beadásnak szánta, de mindenki mellett elhaladt így Balogh kapus mellett is, míg a kapuban kötött ki. Mindez a 45. percben történt, teljesen demoralizálva minket. Így vonultunk a pihenőre. A fordulás után megváltozott a játék képe, de nem pozitív, inkább negatív irányban. Teljesen vissza húzódtunk. A Sárvári csapat pedig óriási mezőnyfölényben futballozott. Folyamatosan mozgásban tartva a kapusunkat, Balogh Ádámot. Aki állta a sarat. Egészen a 76. percig, amikor egy hátul eladott labdára csapott le a hazaiak támadója és zavartalanul a kapuba lőtt, lezárva ezzel a mérkőzést. A hátralévő időben tőlünk egy kapura lövésre futotta, míg a Sárvári gárda okosan eldugta a labdát.

Összegezve nem vallottunk szégyent, de ennél több is lehetett volna a meccsben. Talán majd a bajnokság utolsó fordulójában megmutathatjuk, hogy többre hivatott ez a csapat. Így látva már minden csapatot, kijelenthető, hogy a Sárváriak a legegységesebb csapat a bajnokságban és nem érdemtelenül vezetik azt.

Kurucz Ádám értékelte a látottakat: Úgy gondolom, ekkora területeket hagyva nem lehet esélyünk ilyen szintű csapatok ellen. Az első félidő első felében, még felvállaltuk a bátor játékot, feljebb toltuk a védekezésünket. De a megszerzett gól után, kicsit tudat alatt túlzottan is visszaálltunk. Ez hiba volt. Mint az is, hogy ilyen középpálya orientált csapat ellen nem szabad ekkora területeket hagyni a kreatív játékosoknak. A gólok nagyon rosszkor jöttek, már, ha jöhetnek egyáltalán jókor. A második félidő egyértelműen a Sárváré volt, szinte a második félidő egészében úton voltunk. Nyilván lehetne az időjárásra panaszkodni, de játékosként is azt vallottam, hogy mindenki számára ugyanazok a feltételek. Csak az nem mindegy, hogy ki milyen gyorsan és, hogyan alkalmazkodik hozzá. Ma ez a Sárvárnak sikerült jobban. Másrészt ma a Sárvár hibázott kevesebbet, és ez döntő faktornak bizonyult. Nem vagyok elkeseredve, megyünk tovább az úton, és már nem csak hiszem, tudom is, hogy eredményesek leszünk.