KIÜTÉSES GYŐZELEM

2021. február 26. 12:46:12  nyomtatási kép

Körmendi FC - Szarvaskend 6:0 (3:0)

Balogh Á. 8.5 - Takács Á. 8.5 - Majtényi D. 8.5 - Buti T. 8.5 - Németh M. 8.5 - Sály P. 9 - Péter Á. 8.5 - Tóth M. 8.5 - Horváth N. 8.5 - Sipos B. 8.5 - Sipos G. 8.5

cserék: Czeglédi R. 8.5, Varga L. 8.5, Tompa K. 8.5, Köntés B. 8.5, Simon K. 8.5

A tavaly elszenvedett nagyarányú vereség miatt, nagy bizonyítási vággyal lépett pályára a Körmendi csapat. Ez a mérkőzés elején is érződött. A feszültség érezhető volt, de ez a mérkőzésen pozitív játékot eredményezett. Egy extra motivált, és nagyon elszánt csapat benyomását keltette az első perctől kezdve a hazai csapat. Még a vendégcsapat kissé enerváltan, és a szokásos lassú iramban próbálta szőni a támadásait. Egyértelműen látható volt, hogy nem ízlik ez a fajta foci a vendégcsapatnak. A vendégek, hátulról, és lassan építkező játékára válaszul a Körmend feljebb tolta a játékát, és ennek köszönhetően egy az ellenfél húszasánál történő labdaszerzésből Sály szerzett gólt a 6. percben. Ez a játék képén semmit sem változtatott, és továbbra is hatalmas nyomást helyeztünk a szarvaskendi csapatra, és nem csak a védelmükre. Szinte minden párharcból mi jöttünk ki győztesen, és ezekből a labdaszerzésekből, szépen felépített támadásokat vezettünk. A vendégek kapusának rengeteg, és néha emberfeletti bravúrral sikerült még meccsben tartania a csapatát. 25. percben már ő sem tudta hárítani Sály újabb lövését, majd 38. percben Sály klasszikus mesterhármasával már 3:0 arányban vezettünk. A szünetben a hazaiak edzője három helyen változtatott. A játék képe viszont semmit sem változott. Az 52. percben Sipos lőtt egy szép gólt, majd a 68. percben a vendégektől második sárgalappal a kiállítás sorsára jutott Németh Tamás. A mérkőzés ezen szakaszában is sorra vezettük a támadásokat, és veszélyeztettük a vendégek kapuját. A 74. percben Sipos Bálint újabb találatával, már 5:0 volt az állás. A 84. percben a Szarvaskendi csapat sarokrúgása után, a hazaiak kapusa Balogh Ádám szerencsétlen módon ütközött a vendégek védőjével Tóth Andrással, aki fej sérülést szenvedett. Ezt követően a mérkőzés 6 percig állt. Közben az eset miatt reklamáló vendég Tóth Gábort a játékvezető piroslappal kiállította.  A mérkőzés nehezen folytatódott, de még ebben a pár percben is támadásban maradtunk és Sipos Gergő egyéni akciója végén beállította a 6:0-ás végeredményt.

Kiütéses győzelmet arattunk, a tavalyi meccshez képest rengeteget változott a csapat, nyilván összetételében is, de főleg a mentális, és motivációs szegmensekben volt látható a különbség. A mérkőzés minden elemében a Szarvaskend fölé nőttünk, akik összesen 1 kapura lövést jegyezhettek. Jó volt végre látni, hogy összeszedetten, magabiztosan, és motiváltan, futballoztunk és teljesen megérdemelt, nagy aranyú győzelmet arattunk, egy rivális ellen. A negatívum egyedül az, hogy ez nem effektíve hazai pályán, és a szurkolók előtt valósult meg. Ez a mérkőzés is bizakodásra adhat okot a jövőt illetően, elég csak a következő nagyon nehéz mérkőzésre gondolnunk. De ilyen játékkal, bárki ellen nyerési eséllyel léphetünk pályára, idegenben, és hazai pályán egyaránt.

 

Kurucz Ádám nyilatkozott a mérkőzést követően:

Számomra is különös jelentőséggel bírt ez a mérkőzés, nyilván azért, mert én még játékosként vettem részt a tavalyi csúfos vereség során. A keret azóta kicserélődött, ezért próbáltam a meccs előtt érzékeltetni a játékosokkal, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés nem csak nekem, hanem az egyesület számára is. És tartozunk annyival a szurkolóinknak, hogy bizonyítsuk, más szelek fújnak. Úgy gondolom, ezt sikerült véghezvinni. Amit kértem, maradéktalanul betartották a játékosok, és sokan még úgy is, hogy számukra ez nem volt személyes küldetés. Én látom mennyit dolgoznak ezek a srácok, hétről hétre a belüket kidolgozzák az edzésen. Látom azt is, hogy mennyire elszántak. Tudom, és bízom benne, hogy ez idővel az eredményeken is megmutatkozik. Ahogyan most, egy kicsit meg is mutatkozott. A legnagyobb fájdalmam nekem is az, hogy a nézők ezt a "Fiestát" nem láthatták. Mert megérdemelték volna, főleg azok, aki tavaly ott voltak a vereségnél, és azok is, akik még mindig kételkednek a csapatban. Mert bár, nem mindig sikerülnek a meccsek és nem mindig szerezzük meg a három pontot, de azt ki merem jelenteni, hogy egy CSAPAT alakult Körmenden csupa nagybetűvel. Jövő héten megyünk a listavezetőhöz, és egy bátor, a támadófocit felvállaló csapat fog kifutni a pályára. Nem félünk senkitől, a teher rajtuk, és nem rajtunk van. A vendégek védőjének Tóth Andrásnak ez úton is jobbulást kívánok, és mielőbbi visszatérést a pályára.