Mérkőzések elhalasztását kezdeményezzük

2020. november 12. 17:00:42  nyomtatási kép

A 484/2020. (XI. 10.). kormányrendelet részleteit kedden este ismerhette meg az MLSZ vezetése. A megjelent rendelet lehetőséget ad a versenyszerű sporttevékenységre, edzések és mérkőzések megtartására.

Az MLSZ elnöksége – a csapatok kérését is figyelembe véve – a bajnokságok folytatásáról döntött, egyidejűleg a halasztások engedélyezésével megadta a választás lehetőségét. Az alacsonyabb osztályokban maguk dönthetik el a csapatok, hogy játszanak vagy későbbre halasztják mérkőzésüket. Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról.

A futball felelős folytatása érdekében, betartva a szabályokat, nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak az amatőr bajnokságok. A legfontosabb különbség, hogy a csapatok kérhetik egyoldalúan is mérkőzésük halasztását. Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy amatőr csapat (NB III-nál alacsonyabb osztályú) nem tud, vagy nem kíván kiállni az adott bajnoki mérkőzésen, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, több alkalommal is. Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. 

„Az egészségvédelmi protokollt áttanulmányoztuk, ezen szabályok betartásával és az ott leírtakkal egyetértünk, viszont teljes mértékben minden előírásnak megfelelni nem tudunk. Emiatt azt a felelősségteljes döntést hoztuk, hogy a sportolóink és klubért dolgozók védelmében kezdeményezzük a Labdarúgó Szövetségnél, hogy a fennmaradó mérkőzéseink (felnőtt és utánpótlás) halasztásra kerüljenek. Bízva abban, hogy a hamarosan visszatérhet minden az eredeti kerékvágásba. „

– mondta el véleményét Budai József elnök

 

 SI