Mégis folytatódnak az amatőr bajnokságok, de miként......

2020. november 11. 10:30:36  nyomtatási kép

Hétfőn még úgy látszott, hogy a férfi NB I-et és NB II-t, illetve a női NB I-et leszámítva leállnak a labdarúgó-bajnokságok, kedd estére azonban változott a helyzet, és úgy tűnik, hogy zárt kapuk mögött mégis minden osztályban folytatódnak a küzdelmek. Az MLSZ közleményben jelezte, hogy szigorú előírások mellett folytatódhatnak a bajnokságok.

Az MLSZ honlapján késő este megjelent cikk mindezt gyakorlatilag alátámasztja; a Magyar Közlönyben megjelent hivatalos rendelet szerint miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására. A szövetség hangsúlyozza, hogy amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról. Hozzátették, hogy a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatják az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.

Ennek értelmében a mai napon az u-14-es bajnokság is folytatódott, a pályaválasztói jog felcserélésében megegyeztek a felek, így Körmenden megrendezésre kerül az utolsóelőtti forduló. A hétvégén szintén hazai környezetben villanyfényes mérkőzésen lépne pályára  az u-19-es és felnőtt csapatunk is. Ennek jelenleg nem sok esélyét látjuk,  hiszen ameddig pontos szabályozással nem rukkol elő a labdarúgó szövetség hogy, milyen feltételek mentén lehet megszervezni a bajnoki fordulókat, addig nem kockáztatnak a csapatok és a stábtagok.

A MAGYAR KÖZLÖNY SZERINT MEGTARTHATÓAK A SPORTRENDEZVÉNYEK

A keddi Magyar Közlönyben szereplő pont szerint „A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.” A 20 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom nem vonatkozik „a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény alkalmával” a sportrendezvényen jogosultan résztvevőkre.
Az is szerepel a hivatalos közleményben, hogy tilos „a közterületen, a nyilvános helyen, valamint a sportpályákon a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda – gyakorlása”, kivéve, ha versenyszerűen sportolók számára megtartott eseményről vagy edzésről van szó. A rendelet nem tesz különbséget amatőr és profi, illetve felnőtt és utánpótláskorú sport között.

Az egyéni szabadidős sporttevékenység (például futás, gyaloglás, kerékpározás) szabadtéren megengedett.

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/labdarugas-fordulat-megis-folytatodik-minden-bajnoksag-2794361