A végjáték izgalmasra sikeredett

2020. november 05. 15:04:38  nyomtatási kép

Körmendi FC - Szentgotthárdi VSE 4:3 (3:1)

Szomszédvári rangadóra érkezett Körmendre a Szentgotthárd gárdája. Annak ellenére sem lehetett sima hazai győzelemre számítani, hogy a vendég gárda jelenleg a tabella alsó felében foglal helyet. Ez az összecsapás egy örök rangadó ahol egyik csapat sem mehet biztosra. A Körmendi csapat főleg azért mert vezetőedzőjét kellett nélkülöznie az egész hét folyamán, a koronavírus járvány miatt, és több játékos is sérüléssel bajlódik.

A mérkőzést ennek ellenére mi kezdtük jobban. Felépített támadásokat vezettünk, melyet a gotthárdi védelem hellyel közzel hatástalanított. Ám mégis a meccs elején magabiztos előnyt sikerült szereznünk. Előbb a 14. percben Kökény bolondította meg a vendég védőket a 16-on belül majd lőtte ki a bal alsó sarkot. 4 perccel később pedig egy lecsorgó szögletkísérletet Nyári emelt vissza a kapu el, amire Papp érkezett és a kapuba bólintott. Ezzel már 2:0 arányban vezettünk. Egy felesleges szabálytalanság folyamán a Szentgotthárd jutott szabadrúgáshoz, amelyet magabiztosan gólra is váltottak, kozmetikázva ezzel az eredményt. Még a nagyszünet előtt egy szögletből ismét két gólosra növeltük az előnyünket Török révén, aki a kapuba csúsztatott. 3:1-es előnnyel mehettünk a szünetre, ami egy kis nyugalomra adott okot.

 

Körmendi gólöröm a harmadik találatot követően.

A nagyszünet után, folytatódott az első félidőben tapasztalt játékkép. A Körmend felépített akciókkal próbált újabb gólt elérni, még a vendég csapat a belsővédők által előre ívelt labdáiban bízott. A 60. percben egy beadásra ismét Papp érkezett és emelkedett mindenkinél magasabbra, majd a kapuba fejelt. Ezzel ekkor azt hihettük, hogy meg is van a mérkőzés. 4:1.

A Szentgotthárd nem így gondolta, a Körmendi elmélázó védők között megúszott a bal szélen a vendégek támadója, aki az üresen érkező Düh elé tálalt. Dühnek nem volt nehéz dolga és 6 méterről a kapuba gurított. 4:2. Lendületben maradt a gotthárd MI pedig, egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe. A második góljukra rögtön, 3 perc után megrúgták a harmadikat. A volt Körmendi játékos Osvald volt szemfüles, és egy 16-on belüli keveredésben, gyorsabban reagált és a kapunkba lőtt. Ezzel teljesen nyílttá téve az utolsó 20 percet.

Az utolsó 20 percben lezárhattuk volna a mérkőzést, több ordító helyzetet kihagytunk. A Szentgotthárd felíveléseiből tudott veszélyes lenni, de az eredmény már nem változott. Összességében a helyzetek alapján megérdemelt hazai siker született. Ám meg kell jegyezni, még ha mi tettük szorossá a meccset, a Szentgotthárd élt vele, és szépen kihasználta a lehetőségeit. Több játékosunkon a fáradtság jelei látszódtak, amit a nehéz pálya, és a hosszú felkészülési szezon eredményezhet. Reméljük a héten sikerül frissíteni a játékosokon, és visszatérhet Kurucz Ádám is a fedélzetre. A következő mérkőzések döntő jelentőséggel bírnak a féléves elszámolásban. Egy stabil játékkal, akár a dobogóra is fel lehet érni, a sorsolás egyértelműen ennek kedvez.

Nem tudtam a héten a srácokkal lenni, de a mérkőzést teljes egészében /Németh Zsolt jóvoltából/ megtudtam tekinteni felvételről, illetve telefonos kapcsolatban voltam a vezetőséggel, és a taktikai eligazítást is e módon tartottam. Ez nagyon nehéz időszak. Tudom és érezhető volt már a Kőszeg elleni meccsen, hogy mind fizikálisan mind mentálisan egy kisebb gödörbe kerültünk. És pont most kellene, hogy a csapat mellett legyek, de sajnos most ezt hozta a sors. Így is büszke vagyok a srácokra mert nélkülem is becsülettel küzdve, magabiztosan tartották otthon a három pontot. Nyilván egy edző távolabbra néz, és számolgat. De most távoltartom magam ettől tudatosan, és kizárólag a következő meccsre koncentrálok. A Csepreg elleni idegenbeli mérkőzés nem lesz egy sétagalopp. Ők menekülnek a kiesőzónából, mi pedig ha szeretnénk elérni a céljaink akkor ezeket a mérkőzéseket könyörtelenül meg kell hogy nyerjük. Tavaly hasonló volt a kép, és akkor az utolsó helyezett Csepregtől kaptunk ki simán. Ezt tudva, óvatosan és fegyelmezetten készülünk a mérkőzésre. A héten még nem lehetek a srácokkal, de hétvégére talán már a padon lehetek, és onnan irányíthatom őket. Nagyon bízom benne, és a csapatban is. A munka kifizetődik, és előbb vagy utóbb az eredmény is látszódni fog.