Önbizalom-növelő győzelmek az U-14-es bajnokságban.

2020. november 04. 09:39:18  nyomtatási kép

Szarvaskendi SE- Körmendi FC ( 0:2)   1-9 

Körmendi FC : Somogyi (Hajnal) – Tóth G. (Tóth D.) – Takács- Kártyás- Németh (Pivonka)- Papp (Spaits)- Soós- Vörös- Magyar

Gólszerzők: Soós M. 5. Magyar 2. Vörös 1. Pivonka 1.

Körmendi csapat Szarvaskendre látogatott bajnoki forduló már a 9 körnél jár. A vendég csapat első szezonját tölti az u-14-es bajnokságban és jelenleg az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán.

A Körmendi FC csapata teljes kerettel vágott neki a mérkőzésnek és ahogyan az lenni szokott meddő mezőnyfölényben és a labdabirtoklást tekintve is a vendég csapat fölé kerekedett. 16. percig kellett várni az első találatra, amikor Soós Mátyás talált a sárga-feketék kapujába, majd a 35. percben Vörös Róbert átlövéséből sikerült kettőre növelni a félidő előtt az előnyt. A második félidőben a cserék hatására felélénkült a szélső játékunk, és a támadó játékunk is élesebb lett, de hideg-zuhanyként érkezett a szarvaskendi Molnár Tamás egyéni akcióból szerzett szépítő találata.  A csapatunkat nem zavarta meg a bekapott gól, sőt egy fokozattal feljebb kapcsolt a a gárda és szebbnél-szebb helyzeteket dolgozott ki az erőlétben és taktikailag is jobban működő vendég együttes. A hazai csapat ereje csupán arra összpontosult, hogy a labdát valamely irányba a kapu előteréből kirúgja hol mezőnybe, hol taccsra. A második etapban Soós Mátyás még 4- szer, és Magyar Bálint 2-szer Pivonka 1-szer zörgette meg a teljesen szétesett szarvaskendi csapat kapuhálóját. Megérdemelt vendéggyőzelem született a sportszerűen játszó hazai csapat ellen.

Stipkovics Imre edző értékelt:

Mindenki bizonyítani akart, voltak szép megoldások, szép gólok és kombinatív játékok a pálya minden területén. Higgadtak és összeszedettek voltunk és külön örülök a mezőnymunkának, amit elvégeztek a srácok a mai napon.  A szerzett gólok száma remélem nagyobb önbizalmat adnak a jövőben a kapu előtti szituációkban.  

Körmendi FC- Táplánszentkereszt SE 3:0