Több meghatározó játékosa nélkül utazott a csapat Kőszegre.

2020. október 26. 14:47:02  nyomtatási kép

Kőszegi Lóránt FC – Körmendi FC 3:0 (0:0)

Ha a mérkőzés előtt feltettük volna a kérdést, hogy bravúr lenne- e a pont, vagy pontok szerzése Kőszegen. Akkor egyértelmű válasz az lett volna, hogy igen. Pláne annak függvényében, hogy Kurucz Ádám az alap csapatból 6 játékost volt kénytelen nélkülözni.

A mérkőzés ennek ellenére a fentiek tükrében egészen más képet mutatott. A Kőszeg hazai pályán csaknem egy félidőn át kereste a játékát, és főleg a védekezésre koncentrált. A mérkőzés elején rögtön Sipos okozott gondot a vendégek védelmének, majd középre tett labdáját Kökény az üres kapu fölé lőtte. Ezt követően ismét Sipos indult meg a bal szélen a felező vonaltól egészen az öt és felesig cselezte magát, a védőkkel a nyakában. A kapussal szemben állva azonban a jobb kapufa mellé lőtt. Nem sokkal később Nyári is zűrzavart okozott a Kőszegiek háza táján, de az ő kísérlete is kimaradt. A Kőszegieknek tulajdonképpen a felíveléseiken kívül nem akadt veszélyes megmozdulásuk. A félidő derekán aztán egy szöglet variációból Simon fejelt kapufát. Így vonulhattunk pihenőre. Az első félidőt látva abszolút megérdemelt lett volna a vezetés megszerzése, de amíg a focit gólra játszák addig ezzel a tézissel kár is foglalkozni. De a bevezetőben elhangzott mondtatok az első félidőben köddé váltak, sőt egyértelműen mezőnyfölényben játszottunk. Így optimistán tekinthettünk a második félidőre.

A második játékrész, ámbár teljesen más játékot hozott. A Kőszeg folytatta a fizikális, középpálya orientált játékát, amit sajnos mi egyre kevésbé bírtunk, mind fizikálisan, mind mentálisan. Ezt a folyamatosan őrlő játékot a sérülésekből visszatérő játékosaink nem bírták, és előbb egy szögletnél eltolódott az egész csapat, így a hosszún üresen lévő Kőszegi játékos zavartalanul lőhetett kapura, amiből meg is szerezték a vezetést. Később egy középpályán röviden haza gurított labdára csaptak le, majd helyeztek a kapuba. A végén, ahogy pedig lenni szokott, - szegény embert az ág is húzza…- Balogh kapus szabályos kijövetelét, a Kőszegi éjszakában, az asszisztens sólyomszemmel szabálytalannak ítélte, miszerint Balogh a tizenhatoson kívül kézzel érintette a labdát, ezért a játékvezető piroslappal egyből kiállította a kapusunkat. Ebből a közvetett szabadrúgásból, a hidegen beálló Szukicsot mattolták, egy megpattanó labdával. A szépítés ezután benne volt a meccsben, de ekkor már semmi sem jött össze.

Összegezve az elsőfélidőben bőven megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre, és bár mint az életben a fociban sincsen ha, de nem tudhatjuk, hogyan alakult volna a mérkőzés egy esetleges gól szerzéssel. A második félidőben megláthattuk a Kőszeg erősségét, azt a fizikális dominanciát, amivel rendre az ellenfelek fölé kerekednek, erre már nem volt ellenszerünk, így ha nem is három góllal, de megérdemelt hazai siker született. Reméljük jövőre hazai pályán megmutathatjuk, hogy teljes csapattal, igenis vetélytársai vagyunk ennek a Kőszegi csapatnak.

"Ha az ember már hétközben látja, hogy 6 játékosra nem számíthat, akkor kicsit eltöpreng, hogy milyen formában kellene felállnunk. Nyilván ettől szép ez a sport, és ettől izgalmas. Úgy gondolom, az első félidőben nem kicsit leptük meg mind a Kőszeg csapatát, mind a saját szurkolóinkat. Az, hogy ez csak egy félideig tartott, az probléma, de ha azt nézem, hogy sérülésből visszatérő, 6-7 hetet kihagyó játékosok, U 19-es játékosok alkották a csapatot, úgy nem lehetek teljesen csalódott. Viszont azt mutatja nekem, és a játékosoknak is, hogy megfelelő munkával, igenis van keresni valója a csapathoz tartozó játékosoknak, és azoknak az U 19-es játékosoknak is, akik meghívót kaptak a meccsre. Ugyanis amíg fizikálisan bírtuk addig simán ellenfelei voltunk, egy a bajnokságban dobogóért küzdő csapatnak. Külön öröm, hogy az U 19-es csapatból Balogh Jácint kezdőként mutatott egy stabil, jó játékot, valamint a 16 éves Krajczár Martin és Horváth Dani is kitűnő, a felnőtt szinthez méltó játékkal köszönte meg a bizalmat. Az elmúlt 3 nagyon fontos meccsen a megszerezhető 9 pontból 4 pontot szereztünk, ami nem a legjobb, de nem is nevezném tragikusnak. A következő időszakban olyan mérkőzések következnek, melyeken pontokat lehet, és kell is szerezni. Ha kiegyensúlyozottak tudunk maradni, és nyilván a sérülések, a covid, és minden más elemi csapás elkerül minket, akkor elérjük a célunkat, és a tabella első felében fogunk telelni. A cél egyértelmű, ezért dolgozunk." zárta szavai Kurucz Ádám.