Második félidei feltámadás "...VAN CSAPAT KÖRMENDEN!"

2020. október 20. 10:49:17  nyomtatási kép

Körmendi FC - Vép VSE 3:3 (1:3)


A listavezetőt fogadtuk a hétvégén, ehhez mérten nagy küzdelemre és gól gazdag mérkőzésre lehetett számítani előzetesen. A centerpálya a rengeteg lehullott csapadék miatt használhatatlanná vált. Így a mérkőzés a második számú pályán került megrendezésre. Ez annyira nem tetszett a vendégeknek, megjegyezendő a Körmendi csapatnak sem a rossz talajú pálya, és az ívelgetős foci a terepe.

A pálya állapotához mérten sok kombinatív játékra nem számíthattunk, és ez így is lett. De meglepő módon főleg a Vépi csapat választotta túlnyomó részben ezt az egyszerű taktikát, még a Körmend a pálya rossz minősége ellenére próbálta felépíteni a játékát.

Sajnos a 2 percben egy előrevágott labdával egy vépi játékos iramodott meg a kapunk felé mivel a védőink elszámolták a labdaívét, Péter ugyan még hátulról szerelte, de szerencsétlen módon az arra kószáló Takács elé sikerült tisztázni akinek a lábáról a kapuba került a labda, így nagyon korán vezetést szerzett a vendég csapat.

De ez sem törte meg a Körmendi lendületet, szép támadásokat vezettünk, de azok a vendég 16-os környékén elhaltak, vagy a kapus védte játszi könnyedséggel a kísérleteket. A 27. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgásról megint a Körmendi védelem maradt le amivel Balikó köszönte szépen és élt is ezzel kettőre növelve az előnyt. 5 perc elteltével szöglethez jutottunk Kökény tekertbe amire óramű pontossággal érkezett Török és védhetetlenül a léc alá fejelt, ezzel visszahozta a csapatot a meccsbe. Legalábbis ekkor még azt hihettük, hogy ez a hullámvasút nem tartogat még, vagy 10 emelkedőt, és lejtőt.

A szépítő gól után 2 perccel Majtényi kissé felelőtlen szerelési kísérlete és Sebesi sípmester túlzó szigora miatt emberhátrányba kerültünk szinte a meccs elején, pont akkor amikor már éreztük, hogy van keresni valónk. Kissé meg is zavarta a csapatot a kiállítás, és az, hogy mi próbáltunk meg focizni de valahogy mégis a Vép volt eredményes. A 40. percben aztán ismét a Körmendi védők asszisztáltak egy szögletnél amit Bezdi váltott gólra, és ezzel padlóra küldte a csapatot. De mint egy box meccsen a gong, itt jelen esetben a félidei sípszó mentett meg minket.

A félidőben rendeztük soraink, és egy olyan Körmend jött ki, akinek nincs veszíteni valója, akit annyi kritika ért mostanság, akiben annyira kevesen hisznek, és megakarják mutatni, hogy MÉG NEM ADTUK FEL! Agresszíven, ám de mégis taktikusan játszottunk aminek meg is lett a gyümölcse Nyári labdaszerzését követően Sipost ugratta ki, aki a volt körmendi Takácsra vezethette rá a labdát egy az egyben, Takács jegyet váltott a korona vírus miatt elmaradt ám most mégis ide látogató ringesre, Sipos pedig hanyag eleganciával lőtte ki a hosszút. Takács talán még most is szédül azoktól a cselektől. 2:3 állt az eredményjelzőn, és ahogy ilyenkor lenni szokott, ha a két nagy gyerek játszik a picinek is mutatni kell magát, hogy jelen van.

Sebesi úgy gondolta megmutatja, hogy nem csak karácsonyfadísznek jött Körmendre, (bár abban lett volna ennyire magabiztos, hogy eldöntse a Balatonná váló első pályánk alkalmas e a játékra, LABDARÚGÁS, NEM VIZILABDA) egy olyan büntetőt ítélt meg amit bármikor be is lehet és nem is lehet be fújni, a szabályok objektívek ám szubjektíven is lehet alkalmazni azokat. Ezt láthattuk most is. Balogh állt a gól vonalon, vele szemben Balikó a volt kitűnő Körmendi játékos, aki bebizonyította véli gyökerei ellenére idehúzza a szíve mert a bal kapufa mellé gurította a labdát, gyatra kísérlet volt.

És nem csak a rendőr, nem csak foci a Körmendi FC is büntet, a 63 percben Nyári állt egy viszonylag veszélytelen szögben lévő szabadrúgás mögé. És irgalmatlanul a léc alá vágta. Úgy látszik csak nehéz szögekből tudunk szabadrúgásból gólt rúgni. 3:3.

Hatalmas nyomás került ezzel a hazai csapatra a vendégeknek kellett az 3 pont, ha bajnokságot akarnak nyerni. A kapu elé szegezte a Körmendet a Vép. 


De az első félidőben 3 alkalommal is betliző védők állták a sarat, és Balogh kapussal lehúzták a rolót.

A végén Sipos és Péter kiugratásánál meg lett volna a lehetőség a csattanóra. De összességében egy klasszikus meccsen egy győzelemmel felérő döntetlen született. És ami a legjobb az egészben, hogy óriásit küzdve és hatalmas mélységből jöttünk vissza!

Mérkőzésről készült képi tudósítás megtekinthető a Körmendi Városi Televízió / Németh Zsolt jóvoltából.

https://www.youtube.com/watch?v=HfHaEmaNiqY

Kurucz Ádám értékelte a látottakat: Az első félidei játékkal meg voltam elégedve, a védelemmel viszont nem. Olyan blőd hibákat követtünk el, amit egy ilyen szintű csapat nem fog nem kihasználni. Dekoncentráltan, és pontatlanul játszottunk hátul, és a csapatvédekezés is akadozott. A második félidő már azt a tüzet és racionális focit hozta, amit kértem. Taktikailag fegyelmezettek voltunk, és az első félidőben pislákoló tüzecske, a második félidőben egy láng lett. Régóta tart a kapcsolatom a Körmendi csapattal, de nem mostanában láttam ilyen kvázi fordítást, vagy feltámadást amit ezek a srácok ma véghez vittek. Most már tudják ők is, a nézők is, a vezetőség is, hogy A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK, VISZONT VAN CSAPAT KÖRMENDEN!