"Szívüket, lelküket és helyenként a focitudásuk legjavát is kitették a pályára"

2020. szeptember 18. 10:30:35  nyomtatási kép

Körmendi FC - Büki TK 2:0 (0:0)

Ha a sormintát nézzük akkor hazai győzelmet várhatott, az a mintegy 350 néző, aki kilátogatott a mérkőzésre. De a helyzet cseppet sem volt ilyen egyszerű. Több sérülés, és hiányzó játékosok is hátráltatták a fiatal Kurucz Ádám edző dolgát a mérkőzés előtt. Ennek ellenére is maradt a már szokásos 4-2-3-1 -es játékrendszer ami az előbbi mérkőzéseken stabilitást hozott.

A mérkőzés első percében Majtényi állt a kapussal szemben Sipos kiszolgálása után, de a kapusba lőtte a labdát. Ezt követően a félidő végéig még 4 majdhogynem 100%-os helyzetet hagyott ki a hazai csapat. Kettő Majtényi, egy Sipos, és egy Péter elosztásban. A vendég Büki csapat az előretolt masszív stabil, statikus játékot ,játszó center csatárában bízott, de remekül hatástalanította a hazai védelem. Főleg Buti napját tette nehézzé, szó szerint a jól megtermett csatár, de az ifjú védő magabiztosan állta a sarat. A vendég csapatban kezdeményezőként még a volt Körmendi játékos Tarr Krisztián próbálkozott, de az ő kísérletei is elhaltak a védők remek játéka folyamán. Az első félidőt tekintve túlzás nélkül, lezárhattuk volna a mérkőzést, de a játék bizakodásra adott okot.

A második félidőben folytatódott az első játékrész eddig egy Dél Amerikai szappanoperához hasonlító drámai forgatókönyve. A helyzeteink kimaradtak, a vendég csapat pedig a teljesen kitámadó Körmendi csapat védelme mögé tudott kerülni. De ezeket a próbálkozásokat a sérülésből visszatérő Balogh magabiztosan hatástalanította. A 75. percben a 8 perccel korábban beálló Sály mintaszerűen érkezett Takács hajszálpontos beadására, és a kapu jobb sarkába bólintott, gyönyörű gólt szerezve. 1:0 Megtört a jég! Ezt követően a vendég Büki csapat meddő próbálkozásait, különösebb probléma nélkül elfojtotta a Körmendi csapat. A 91. percben az 1 perccel korábban beálló Horváth Patrik beadását Sipos szemfüles lövéssel hálálta meg, amiből megszületett a második Körmendi találat. És ezzel a 2:0-ás végeredmény.

A Rábapatyi pszicho-thriller után egy könnyed családi dráma volt látható a mai napon, amin egy nagyon masszív, magabiztos, kombinatív játékban ellenállhatatlan Körmendet láthatott a publikum. Bizakodva várhatjuk a következő mérkőzéseket ennek tükrében.