Egyéni utánpótlás-nevelés otthoni körülmények között

2020. március 31. 10:19:59  nyomtatási kép

A járványügyi helyzet miatt elrendelt szünet idején, otthoni környezetben, aktívan foglalkoztatják edzőink az utánpótlás játékosokat, az U-7-es korosztálytól egészen az U-19-es korosztályig bezárólag. Fontos cél, hogy a már meglévő edzettségi szintjüket megtartsák fiatal labdarúgóink.

2007-2008-as korosztály otthoni edzés feladatai .

 

Az kisebb U-7, U-9, U-11-es korosztályokban egyéni labdás technikai videókat oszt meg játékosaival László Zoltán edző, míg a nagyobb korosztályoknak olyan edzéstervek készülnek hétről-hétre Kurucz Ádám, Molnár Károly, Stipkovics Imre közreműködésével, amiben erősítő, állóképességi és technikai feladatok kapnak helyet, fontos tényező továbbra is minden korosztálynál a technikai tudás bővítése, fejlesztése. Nem csak az erősítő gyakorlatok, fitness gyakorlatokkal kívánnak foglalkozni az edzők, hanem a labdás gyakorlatokkal is. Az edzők és a játékosok közötti kommunikáció sok esetben a közösségi média csatornái van segítségre,de már használatba van a Match-meeting nevű program is. Egy olyan kommunikációs applikáció, amely az edzők és játékosok között gyors információáramlást biztosít! Egy helyen vannak azok az adatok, amikre egy edzőnek munkája során szüksége lehet. Bármit bármikor vissza lehet nézni, a játékos is nyomon tudja követni a saját teljesítményét.A közösségi médiák mellett a videó-megosztó portálok segítségével bemutatott anyagok is hasznosíthatók az edzés tervek kialakításakor.

Az edzők bizakodóak a tekintetben, hogy senki nem „lógja” el az egyéni edzéseket, és megmutatkozik, hogy ki mennyi fejlődést mutat, a veszélyhelyzetet követő első sportpályán tartott edzés alkalmával.


SI