100 éves a Körmendi Football Club

2011. szeptember 05. 08:12:09  nyomtatási kép

100 éves a Körmendi Football Club

Játékkal ünnepeltek a múlt és a jelen játékosai

  
Megalakulásának 100. évfordulóját ünnepelte szeptember 3-án a város csapata. A centenáriumi rendezvényt stílszerűen elsősorban játékkal ünnepelte az egyesület, hiszen valamennyi korosztályos csapat és az öregfiúk is pályára léptek.
A centenáriumi rendezvény során délelőtt az U 11-es, U 13-as, U 17-es és U 19-es csapatok léptek pályára. Ezt követően a Körmendi FC Öregfiúk csapata következett a parlamenti válogatott ellen. A mérkőzés 3:3-as döntetlennel zárult. A klub valamennyi egykori játékosát és vezetőjét, a klub működését segítőket várta a rendezvényre, így sok régi játékostárs találkozott újra. Kilátogatott a sportpályára többek között Papp István, Kereki Zoltán, Kristóf László, Galántai Tibor, Gombás Sándor, Fata János, Vincze Dezső, Hegedűs László, Marton Ferenc, Patonay Imre, Szakály Károly, Kovátsik Gyula.
   Az NB III-as Körmendi FC - Móri SE összecsapás előtt Bebes István polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd Dobány Lajos, a Magyar Labdarúgó Szövetség Igazgatóságának vezetője ismertette Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének levelét, majd emléklapot és a 100 éves évfordulóra emlékeztető üvegplakettet adott át Babati Zoltánnak, a Körmendi FC elnökének. Az ünnep fényét a Városi Fúvószenekar közreműködése növelte. A centenáriumhoz méltóan a felnőtt csapat 4:0 arányban magabiztos győzelmet aratott. A mérkőzés szünetében az U 9-es korosztály tartott bemutatót, akik emellett a labdaszedő szerepét is betöltötték. A tervek szerint az egyesület 100 éves múltjáról az év végére kiadvány készül.