Lendületben a körmendi fiatalok

2005. április 22. 18:42:31  nyomtatási kép


 

A megyei I. osztályú bajnokság első fordulójában - idegen­ben - a Körmend FC ugrasztotta a labdát húsvét vasárnap az uraiújfaluiak hálójába. A mindvégig mezőnyfölényben játszó körmendiek közül Balogh, Czimber és Németh többször is gól­helyzetbe került, de a győztes találatot a csereként beállt Török Gergő szerezte meg az utolsó percekben. László Zoltánnal, a csapat edzőjével még a találkozó előtt beszélgettünk:

- Van-e olyan tényező, amely hiányzik, vagy éppen gátolja a csapat sikeresebb szereplését a tavaszi szezonban?
- A felkészülés körülményei maximálisan jók voltak. A határ­őr termet hetente háromszor rendelkezésünkre bocsátották, s az edzésekhez szükséges összes technikai felszerelés is adva volt. A kedvezőtlen időjárás miatt el­maradt edzőmeccsek helyett is dolgoztunk, állóképesség fejlesz­tő futásokat végeztünk a szabad­ban. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok fizikailag képesek lesznek kilencven percig állni a sarat. Az egyesület vezetése min­den feltételt biztosít, a munkánk­ban segítő partnerként működik közre. Véleményem szerint játé­kos nem kaphat többet ebben az osztályban azért, mert sportol. Nekünk kell többet tennünk, hogy kijöjjön 300-400 néző a mérkőzésekre, és újra elismerjék Körmend labdarúgását.

- Sikerült egységgé kovácsol­ni a csapatot?
- Az újonnan igazolt Bedics Milán kiválóan beilleszkedett a csapatba, és egy ifi játékossal, Török Gergővel egészült ki a ke­ret. Ő is egy kivételesen tehetsé­ges játékos, akár szellemileg, akár fizikailag is képes arra, hogy több poszton megállja a he­lyét. A csapatban széthúzás nincs. A fiatalok is - bár korábban sokan bélyegezték őket ér­dektelenséggel és akaratgyenge­séggel - komoly edzőmunkát végeznek. Úgy gondolom, hogy az összetartás a meccsek előtt és után alakul ki igazán. Ezért a mai tréning után is eltöltünk egy órát közösen egy szórakozóhelyen.

- Milyen hangulatban várják a játékosok a szezon kezdetét?
- Az érzést legfőképpen egy versenyló példájával jellemez­hetném, amely már nagyon menne, de visszafogják. Az őszi kudarcok ellenére - vagy éppen azoknak köszönhetően - a gár­dán egyfajta rajtláz érezhető. Huszonegy és fél év az átlag életkor. Ennek a fiatal csapatnak kell a sikerélmény, hogy bízzon magában és lehessenek valódi célkitűzései. A hozzáállással biztosan nem lesz baj, remélhe­tőleg az első fordulókban (Urai­újfalu, Rábatótfalu, Egyházasrá­dóc) a bizonyítási vágy mellé eredményesség is párosul. Ez óriási lökést adna a csapatnak.

- A felkészülés sikerességének fényében mi a csapat tavaszi célkitűzése?
- A hetedik-nyolcadik helyre mindenképpen fel kell tornászni magunkat. Ez egy olyan lépést jelentene, amely még mindig nem felelne meg saját magam és a körmendiek elvárásainak, de a továbbiak szempontjából ígéretes eredmény lenne. Ez sem lesz egyébként könnyű fel­adat, mert a mögöttünk lévő csapatok is képzett játékosokkal erősítettek.

Zsigmond Tamás
Rábavidék
XVI. évfolyam 6. szám

Forrás: www.kormend.hu

A körmendi csapat közben április 2-án második tavaszi győzelmét is megszerezte a Rábatótfalu legyőzésével.